Brokerii de asigurare au intermediat in primele 6 luni ale anului curent 38% din primele brute subscrise de societatile de asigurare, cu 2,2 puncte procentuale mai mult decat era in perioada similara a anului trecut, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Astfel, valoarea primelor intermediate in primele 6 luni din 2011 a fost de 1,526 miliarde lei, din care 0,701 miliarde lei in trimestrul I ?i 0,825 miliarde lei in trimestrul II din 2011.

Ca urmare, valoarea totala a primelor brute subscrise de asiguratori a fost de aproximativ 4,015 miliarde de lei, in primul semestru, in scadere cu 7,5% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.

La nivelul brokerilor, daca in primul trimestru, primele intermediate au scazut cu 9,22% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, situatia s-a schimbat in cel de-al doilea trimestru, acestea crescand cu 5,55%, fata de trimestrul II din 2010.

Evolutia pozitiva din trimestrul II a facut ca, la nivelul primelor 6 luni din acest an, primele intermediate de brokerii de asigurare sa consemneze o scadere cu numai 1,68%. Aceasta scadere este mai mica decat cea inregistrata de primele brute subscrise de societatile de asigurare in aceeasi perioada, respectiv de 7,43%, fapt care arata ca aportul brokerilor de asigurare ca si canal de distributie a produselor de asigurare este in continua crestere.

In ceea ce priveste veniturile realizate din activitatea de brokeraj in primele 6 luni din 2011, acestea au fost in valoare de 0,299 miliarde lei, cu 15,60% mai mari decat in semestrul I din 2010. Veniturile realizate din negocierea contractelor de asigurare, care reprezinta circa 97% din veniturile totale, au crescut cu 17,39%.

Evolutia buna a pietei de brokeraj in asigurari din cursul celui de-al doilea trimestru s-a reflectat si asupra veniturilor, care au crescut cu 22,71% fata de trimestrul II din 2010 (respectiv cu 24,87% in cazul veniturilor realizate din negocierea contractelor de asigurare).


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri