29 Iulie 2011

Meridian cere insolventa Euroins



Meridian Vest, membra a grupului de firme Meridian, solicita la Tribunalul Bucuresti insolventa companiei de asigurari Euroins Romania, ca urmare a neachitarii in dosarele de dauna a sumelor datorate, potrivit service-ului auto.

Primul termen de judecata al dosaralui deschis la Tribunalul Bucuresti a fost stabilit pentru ziua de 17 noiembrie 2011.

"In cadrul intregului grup de firme Meridian, Euroins Romania Asigurare - Reasigurare nu a achitat debitul restant in peste 42 dosare de dauna pentru care si-a dat acceptul de plata. Sumele restante se ridica la aprox. cateva miliarde lei vechi. Mentionam faptul ca anterior formularii cererii de intrare in insolventa, Euroins fost convocat la conciliere, partea adversa nedand curs solicitarii", ase arata in comunicatul Meridian.

Service-ul auto anunta ca a sesizat, de asemenea, si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in vederea verificarii situatiilor financiare Euroins.

Meridian Vest desfasoara o gama larga de servicii auto-reparatii si service auto in atelierele de mecanica, tinichigerie si vopsitorie.

Euroins, parte a grupului Eurohold, a fost fondata in anul 1994, si a functionat pana in 2007 sub numele de Asitrans.

Asiguratorul a inregistrat anul trecut prime brute subscrise in valoare de 301 milioane de lei si o pierdere de 4,18 milioane de lei.



Citeste si