Ungurii de la OTP nu cumpara RBS Romania, asa cum intentionau, deoarece pretul cerut de catre intitutia de credit britanica este prea mare, a declarat Antal Pongracz, directorul general adjunct al OTP Bank, potrivit caruia "pretul corect" ar fi fost de 100 - 150 milioane euro.
"S-a terminat. Pretul cerut a fost prea mare. In opinia mea un pret corect ar fi fost intre 100 si 150 milioane euro", a afirmat Pongracz, scrie Mediafax.

El nu a dorit sa precizeze pretul cerut de banca britanica pentru sucursala din Romania.

Directorul OTP a precizat ca vor fi analizate in continuare oportunitati de investitii pe piata din Romania.

Saptamana trecuta, directorul general al subsidiarei bancii ungare in Romania, Laszlo Diosi, a declarat ca OTP Bank nu are in plan achizitia unei banci mai mici in Romania.

Pongracz a aratat ca, in cazul in care OTP nu va putea achizitiona o banca mai mare, strategia de extindere nu exlude posibilitatea cumpararii a doua banci mai mici de pe piata locala.

"Poate nu este necesar in acest moment, dar am putea decide sa cumparam doua banci mai mici si apoi sa incercam sa le integram in OTP Bank Romania. Acestea sunt posibilitatile in prezent, dar nimeni nu stie ce va aduce viitorul", a afirmat Pongracz.

Obiectivul OTP Bank este de a avea o cota de piata de 5-10% in Romania, respectiv de a deveni una dintre primele 10 banci ca active.

"Vrem sa continuam cresterea organica, dar pentru a atinge o cota de piata rezonabila inseamna sa investesti si poate a cumpara o banca prezenta pe piata din Romania. In acest moment analizam, iar daca este realizabil ar fi bine sa cumparam o institutie de credit cu o cota de piata de 4-5%", a spus Pongracz.

La randul sau, directorul general al grupului ungar, Sandor Csanyi, a declarat ca OTP Bank este o banca universala, orientata catre retail, insa doreste sa castige cota de piata si pe segmentul corporate, internet banking sau phone banking.

La finele lunii aprilie, surse apropiate discutiilor au declarat pentru MEDIAFAX ca OTP Bank negociaza preluarea sucursalei RBS din Romania.

In luna mai directorul general al RBS Bank Romania, Johan Gabriels, spunea ca mai multe banci s-au aratat interesate sa cumpere banca.
RBS a anuntat, in februarie 2009, ca operatiunile din Romania sunt pe lista activelor de vanzare in cadrul unui program de restructurare al grupului britanic. In toamna anului 2009 grupul britanic a renuntat la vanzarea subsidiarei din Romania intrucat a considerat ca pretul pe care l-ar fi putut obtine nu reflecta corect operatiunile locale.

Anul trecut, Gabriels a mentionat ca grupul nu cauta in mod activ sa vanda sucursala din Romania, desi aceasta continua sa nu faca parte din afacerile de baza al RBS Group.

Grupul OTP a anuntat inca din luna septembrie 2009 ca este interesata sa cumpere o banca din Romania, iar in piata au existat informatii potrivit carora la un moment dat a inaintat o oferta pentru preluarea Bancii Comerciale Carpatica, tranzactie care nu s-a concretizat.

OTP Bank Romania a inregistrat un profit de 148 milioane de forinti in primul trimestru (552.000 euro), dupa ce a incheiat primele trei luni ale anului trecut pe zero, imbunatatirea rezultatului fiind atribuita reducerii costurilor de risc. Banca are o retea de 100 de unitati si 987 de angajati.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri