BCR Asigurari, companie detinuta de Vienna Insurance Group in Romania, a inregistrat in anul 2010 profit in valoare de 14,43 milioane lei, potrivit standardelor IFRS, ca urmare a cresterii eficientei si a unui control mai bun al costurilor, a anuntat asiguratorul.
“Am reusit sa obtinem profit intr-un climat economic ostil; de asemenea ne-am mentinut volumul de business relativ constant, chiar daca piata asigurarilor a resimtit destul de puternic efectele crizei” a declarat Mihail Tecau, presedinte al directoratului BCR Asigurari.

Volumul primelor brute subscrise de companie a fost de peste 522 milioane lei (aproximativ 125 milioane euro) - IFRS, date auditate, cu 9% sub rezultatul din 2009, consolidandu-si pozitia a cincea in topul companiilor de asigurare care practica asigurari generale.

BCR Asigurari a implementat anul trecut o strategie de eficientizare a activitatilor de back office si solutionare daune precum si de optimizare a procesului de control al costurilor administrative si de achizitii, se arata in comunicatul companiei.

Structura portofoliului de asigurari a cunoscut modificari ca urmare a reorientarii liniilor de business catre o activitate de subscriere calitativa si a contextului economic dificil care a condus pentru o parte din asigurati la implementarea unor masuri de management prudential. In comparatie cu anul trecut, cea mai mare crestere ca pondere in structura portofoliului a fost de 40% pentru asigurarile de raspunderi civile generale, urmate de asigurarile RCA, cu o crestere de 25% si asigurarile de bunuri (de tip property) cu 6%.

Asigurarile auto facultative (Casco), au urmat tendinta generala negativa a pietei de profil si a activitatii de leasing, pe fondul procesului de eficientizare a portofoliului propriu de Casco si a introducerii sistemului bonus/malus.

Valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut a scazut cu 7,9% si a fost in valoare de 357 milioane lei, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, in comparatie cu anul 2009. In anul 2010 BCR Asigurari a achitat una dintre cele mai mari daune din piata asigurarilor din ultimii ani, in valoare de 11 mil. lei pentru o polita de asigurare tip property.

BCR Asigurari a lansat in acest an aplicatia de asistenta prin telefon “iPhone Insurance Assistance - BCR Asigurari VIG”, destinata utilizatorilor de telefoane tip Smartphone, cu ajutorul careia, acestia pot simplifica si urgenta procesul de solutionare a daunelor prin trimiterea de fotografii direct catre Centrul de Daune al companiei.

Vienna Insurance Group, din care face parte BCR Asigurari, a realizat prime subscrise (consolidate) insumand aproape 8,6 miliarde de euro in anul financiar 2010. Aceasta suma corespunde unei cresteri de 7,2% fata de anul precedent. Profitul grupului ( consolidat, inainte de taxe) a fost de 507,8 milioane de euro in aceeasi perioada de raportare, in crestere cu 15,1% comparativ cu 2009.

In Romania, grupul mai detine companiile BCR Asigurari de Viata, Asirom si Omniasig.



Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri