Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat anul trecut in Romania un profit inainte de taxe de 28,5 milioane de euro, in crestere cu 17,9% comparativ cu 2009, si o scadere cu 13% a primelor brute subscrise, la 528,1 milioane de euro.
Scaderea valorii primelor brute subscrise reflecta restructurarea portofoliului pe segmentul asigurarilor generale, se arata in raportul anual al VIG, informeaza Mediafax.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele s-au situat la 434,9 milioane de euro, fata de 519,4 milioane de euro in 2009. Pentru asigurari de viata, VIG a raportat prime de 93,2 milioane de euro, in crestere cu 6,8%.

Cheltuielile operationale pentru activitatile din Romania s-au redus de la 171,5 milioane de euro in 2009 la 152,2 milioane de euro anul trecut.

Companiile din Romania ale asiguratorului aveau, la sfarsitul anului trecut, 4.383 de angajati, in scadere de la 5.088 salariati in 2009.

Raportul mentioneaza ca VIG a vandut la mijlocul anului trecut Omniasig Life, iar in prezent grupul isi concentreaza eforturile pe sectorul asigurarilor de viata prin dezvoltarea subsidiarelor BCR Life si Asirom.

"Conditiile economice dificile din Romania au influentat piata asigurarilor in 2010, unde afacerile de asigurari generale, ca si piata in general, au scazut in primele trei trimestre. Segmentul asigurarilor de viata a adus o contributie redusa la volumul primelor subscrise, insa are un potential mare de dezvoltare pe termen lung", noteaza VIG.

Grupul subliniaza ca detine o cota de 26,9% pe piata locala a asigurarilor, ceea ce-i confera prima pozitie in topul asiguratorilor.

VIG a anuntat in ianuarie, intr-un raport preliminar, ca a inregistrat anul trecut, in Romania, prime in valoare totala de 536 milioane euro. Grupul controleaza pe piata locala patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

VIG a raportat pentru 2010, la nivel de grup, o crestere de 15,1% a profitului inainte de taxe, la 507,8 milioane de euro.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri