Piraeus Bank Romania a obtinut anul trecut un profit inainte de impozitare de aproape 25 milioane euro, nivel comparabil cu cel inregistrat in 2009, in timp ce activele bancii au scazut cu 4%, la 3,94 miliarde de euro, pe fondul reducerii cu 6% a portofoliului de credite.
"In 2010 banca a avut o evolutie buna in raport cu situatia economiei nationale. Piraeus Bank Romania si-a mentinut un business stabil si sanatos, exprimat si de un raport cost - venituri foarte bun, de 35,7%. Profitul inainte de impozitare obtinut de Piraeus Bank Romania a fost de aproape 25 milioane de euro, comparabil cu rezultatul inregistrat la 31 decembrie 2009", a declarat directorul general al bancii, Catalin Parvu, citat de Mediafax.

El a precizat ca numarul de clienti ai bancii a crescut cu 5%, portofoliul de depozite atrase a inregistrat un avans de 2%, in timp ce volumul creditelor a scazut usor, pe fondul decalajului dintre imprumuturile rambursate de clienti si cele acordate.

Valoarea portofoliului brut de credite al Piraeus Bank Romania s-a redus anul trecut cu aproape 6%, de la 3,4 miliarde de euro in decembrie 2009 la 3,2 miliarde de euro la finele anului trecut, se arata intr-o prezentare a grupului elen.

Portofoliul de depozite a insumat anul trecut 1,16 miliarde de euro, usor peste nivelul de 1,14 miliarde de euro raportat la finele anului 2009.
Ponderea creditelor neperformante in total imprumuturi a crescut de la 5,8% in decembrie 2009 si 9% in septembrie 2010 la 10,8% la finele anului trecut.

Totodata, veniturile inainte de provizioane s-au situat la 191 de milioane de euro. Banca nu a anuntat veniturile inainte de provizionare din 2009.

La sfarsitul lunii decembrie 2010 banca avea 1.981 angajati, fata de 1.972 in anul precedent, si 187 de sucursale, cu una mai mult decat in 2009.

Grupul elen estimeaza pentru Romania o crestere economica de 1,4% in acest an si o inflatie de 6,3%.

La nivel de grup, Piraeus Bank a inregistrat anul trecut pierderi atribuibile actionarilor de 20 de milioane de euro, comparativ cu un profit net de 202 milioane de euro in 2009. Provizioanele s-au majorat cu 22%, la 601 milioane de euro.

Rezultatele bancii sunt intocmite in conformitate cu standardele internationale de contabilitate - IFRS.

Piraeus Bank detine in Romania Piraeus Bank Romania, Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari, si Piraeus Securities Romania.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri