10 Iulie 2024

Ghid admitere liceu: Calendarul cu înscrierea și repartizarea candidaților



Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost publicate de către Ministerul Educației, iar acum elevii sunt în etapa de înscriere la liceu. Evaluarea Națională a avut loc în perioada 25 - 28 iunie, iar aceste probe susținute de absolvenții clasei a VIII-a au fost primele examene majore din viața lor. Iată ce trebuie să facă mai departe pentru a se înscrie la liceu.

Publicarea ierarhiei la nivelul judeţelor din ţară şi al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a care participă la admiterea la liceu se va face pe 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, potrivit unui anunț venit din partea Ministerului Educaţiei. Iată cum arată calendarul complet.

Calendar admitere liceu: Ce etape sunt pentru înscrierea elevilor la liceu 10 iulie, publicarea ierarhiei candidaților Repartizarea pe locurile speciale pentru romi și CES
  • 15-16 iulie 2024 – completarea opțiunilor
  • 18 iulie 2024 – repartizarea candidaților și comunicarea rezultatelor
Admiterea în învățământul special
  • 15-16 iulie 2024 – înscrierea și repartizarea candidaților
Repartizarea computerizată
  • 11-22 iulie 2024 - completarea, în fișele de înscriere, a opțiunilor, alături de părinți și de profesorii diriginți
  • 24 iulie 2024 – repartizarea computerizată

Admiterea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat pentru anul şcolar 2024 - 2025 se va desfășura potrivit prevederilor ordinului nr. 6.154/31.08.2023 și a anexelor aferente.

Pentru elevii care optează pentru admiterea la liceele vocaționale, probele de aptitudini organizate pentru se desfășoară în conformitate cu noua noua metodologie de organizare şi desfăşurare, disponibilă AICI.



Citeste si