Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii vor merge în continuare la școală, în funcție de scenariile care există deja stabilite în prezent și nu se va renunța la școala în format fizic, decât în situația în care Bucureștiul va intra în carantină.

Declarațiile vin în contextul în care rata de incidență din București a ajuns marți la 6,22 la mia de locuitori, situație care impune noi reguli de combatere a răspândirii COVID-19.

Elevii vor merge la școală cu restrictiile deja cunoscute, în conformitate cu scneariile deja cunoscute (...) Vom modifica ordinul de ministrul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, acesta se va desfășura cu prezență fizică, însă având în vedere situația epidemiologică, luăm în calcul să modificăm structura anului școlar. Cer este până acum că elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Florin Cîțu: Carantina totală nu este o opţiune. Nu se închid școlile

Premierul Florin Cîţu a declarat că, în prezent, nu se discută despre carantinarea municipiului Bucureşti, după ce rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori, subliniind că nici şcolile nu se vor închide.

"Le spun bucureştenilor să ignore scenariile şi să aştepte deciziile. Această cifră (rata de infectare - n.r.) reprezintă una dintre informaţiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm despre carantinarea sau nu a unei localităţi. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare dată avem alte informaţii pe care le luăm în calcul. (...) Când vom lua decizia vă voi anunţa. În acest moment nu vorbim de carantinare. (...) Carantina totală nu este o opţiune", a precizat premierul, potrivit Agerpres.

Vezi aici rata de incidență din fiecare județ din România

De asemenea, el a spus că nu se ia în calcul o carantinare pe sectoare în Capitală şi nici închiderea şcolilor.

"Nu. A spus şi prefectul Capitalei. Încă nu am primit raportul de la prefectul Capitalei. Nu se închid şcolile. Şcolile rămân în continuare. Ştiţi foarte bine că nici la Timişoara şcolile nu s-au închis. Deci, şcolile nu se închid în acest moment. (...) Haideţi să luăm lucrurile pe rând. Ne uităm la informaţiile pe care le avem, am luat măsuri până acum, avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns astăzi aici. Le cer tuturor cetăţenilor să respecte măsurile pe care le avem, regulile în vigoare. Am putea să oprim singuri această pandemie dacă respectăm regulile în vigoare. Aceleaşi reguli le-am avut şi în decembrie şi rata a scăzut. La ATI locurile au crescut în Bucureşti cu aproape 80 de locuri, spitalele au circuite COVID şi non-COVID. Le recomand tuturor spitalelor din România să facă aceleaşi lucruri. Putem să creştem astfel locurile în spitale şi la ATI. Există soluţii pentru a merge mai departe şi de a nu opri economia", a subliniat Florin Cîţu.

Situația la zi a școlilor. Câte cazuri de COVID-19 sunt în prezent

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educației, în perioada 15-22 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +211 (medie 26 cazuri/zi)
  • Număr personal confirmat Covid-19: +279 (medie 35 cazuri/zi)
  • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +304.

Se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (8-15 martie):

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
  • Personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
  • Clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri