15 Iunie 2020

Profesoară de Limba Română: Subiectele au fost accesibile. Am convingerea că vor fi multe note foarte bune



Subiectele au fost accesibile, nu au avut un grad mare de dificultate, spune pentru Edupedu.ro profesoara de Limba și Literatura Română Mirela Tanc, de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, din Oradea, Județul Bihor.

Greșeli ar fi putut apărea doar din cauza condițiilor diferite în care elevii au susținut examenul în acest an, mai spune Mirela Tanc.

„Subiectele au fost accesibile, nu au avut un grad mare de dificultate. Orice elev le-ar fi putut rezolva ușor, în condiții normale. Dată fiind situația, cu purtarea măștii, cu atâtea necunoscute si atâta nesiguranță în perioada premergătoare examenului, s-ar putea ca unii elevi buni să fi greșit, din neatenție sau din cauza stresului. Dar am convingerea că vor fi multe note foarte bune,” a spus Mirela Tanc pentru Edupedu.ro.

Subiectele la română pe care le-au avut de rezolvat în această dimineață candidații la Evaluarea Națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți. Absolvenții de clasa a VIII-a au la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de mai jos. În această dimineață, la examenul scris de Limba și literatura română a fost extrasă varianta nr. 5 de subiecte.

Citește și Subiecte Evaluarea Națională 2020: Ce subiecte au avut elevii la Limba română



Citeste si