11 Octombrie 2010

Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei



Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Marii pierzatori de pe urma prabusirii preturilor in piata imobiliara sunt cei care au inceput sa investeasca in 2007-2008, cand preturile terenurilor si locuintelor au atins maximele, scrie Zf.ro. De aceea, consultantii imobiliari compara evolutia pietei imobiliare cu un joc de tip Caritas.

Impozitul minim ar putea fi inlocuit, din 2011, cu un impozit de 16% aplicat diferentei dintre cifra de afaceri si o cota de cheltuieli forfetare, stabilite in functie de domeniul de activitate. Cum va arata noul impozit minim sau forfetar care va va fi instituit de la 1 ianuarie 2011 este inca un subiect de dezbatere intre Ministerul de Finante si mediul de afaceri, arata Capital.ro.

Money.ro informeaza ca 27 dintre cele mai mari 500 de companii europene intentioneaza sa-si deschida birouri la Bucuresti in urmatorii cinci ani, potrivit datelor din studiu. Cu aceste intentii, capitala Romaniei se plaseaza destul de bine in clasamentul zonei, ba chiar la nivelul intregului continent. Astfel, raportandu-ne la centrul si estul Europei, doar trei orase ar putea cunoaste o expansiune peste cea a capitalei Romaniei: Moscova (47 de companii vor sa se extinda aici in urmatorii cinci ani), Varsovia (avuta in vizor pentru extinedere de 30 de companii) si Istanbulul (29 dintre cele mai mari firme de pe continent vor sa se extinda in centrul financiar al Turciei).

Unda de poluare cu substante otravitoare a ajuns deja la Dunare, la intrarea in Serbia, iar astazi este asteptata sa patrunda in apele teritoriale romanesti. Autoritatile romane sunt in alerta maxima. La Bazias, la intrarea Dunarii in Romania, echipe de biologi si chimisti preleveaza in permanenta probe din apele fluviului, potrivit Adevarul.

Ziarul Bursa face o analiza a "epopeii" Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Beijingul risca sa provoace o noua criza economica mondiala prin refuzul categoric de liberalizare a yuanului, avertizeaza finantistul american, scrie Evz: "Soros: China tine in sah toata economia lumii".

Gandul arata cum fac primariile din marile orase “vad comercial” pentru hingherii de masini.



Citeste si