24 Iunie 2010

Cele mai mari salarii din Consiliul Concurentei



Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu (foto), a avut in aprilie un venit salarial net de 10.514 lei, iar cei doi vicepresedinti ai autoritatii de concurenta, Alexe Gavrila si Otilian Neagoe, au incasat 8.998 lei fiecare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul institutiei.
Totodata, cei patru consilieri de concurenta, Valentin Mircea, Dan Ionescu, Stefan Neagoe si Iózsef–Nándor Neményi, au avut in luna aprilie un venit salarial net mediu de 8.170 lei. De asemenea, venitul salarial net mediu in luna aprilie al unui director (inspector de concurenta superior) al Directiilor de specialitate a fost de 9.209 lei, in timp ce al directorilor adjuncti din directiile de specialitate a fost de 8.573 lei, scrie NewsIn.

Cel mai mic venit salarial net mediu din aprilie a fost al unui referent asistent, de 627 lei.

"Asigurarea expertizei in domeniul concurentei si ajutorului de stat precum si a stabilitatii personalului sunt intrinsec legate de o salarizare corespunzatoare. Inspectorii de specialitate, directorii directiilor de specialitate si secretarul general al Consiliului Concurentei au salariile de baza similare celor din legislatia salarizarii magistratilor", potrivit datelor transmise Agentiei NewsIn de biroul de presa al Concurentei.

Potrivit acestora, au fost sistate plata orelor suplimentare si a premiilor lunare, iar personalul autoritatii de concurenta nu a beneficiat si nu beneficaza de stimulente. "Toate sumele reprezentand tarife, taxe si amenzi aplicate de Consiliul Concurentei se vireaza direct de catre debitori la bugetul de stat", se mai arata in datele transmise.

Consiliului Concurentei are 299 angajati. Personalul din cadrul autoritatii de concurenta cuprinde trei categorii de salariati: personalul de specialitate, reprezentat de inspectorii de concurenta (incadrati in functie publica specifica), functionari publici (incadrati in functie publica generala) si personal contractual.

Consiliului Concurentei este autoritatea administrativa autonoma si are doua dimensiuni: una corectiva privind restabilirea si mentinerea unui mediu competitiv normal, iar cealalta, dimensiunea preventiva de monitorizare a pietelor si supravegherea actorilor pe aceste piete.



Citeste si