In ciuda afirmatiilor sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn potrivit caruia Fondul a cerut mai degraba impozitarea romanilor instariti decat taierea unidirectionala a cheltuielilor de personal si a pensiilor, premierul Emil Boc mentine decizia de scadere cu 25% respectiv 15% a salariilor bugetarilor si a pensiilor.
“In perioada de criza nu se majoreaza fiscalitatea – TVA si cota unica.[..] Nu este o placere pentru mine ca prim-ministru sa recurg la aceasta decizie. [..] Insa domnii Tariceanu si Vosganian au oferit in 2007 si 2008 bugetarilor cadouri otravite in materie de pensii si salarii”, a spus Boc.

Pentru situatia actuala Boc da vina in principal pe deciziile de majorare a salariilor si a pensiilor aplicate in anii 2007 si 2008, in timpul mandatului fostului premier Calin Popescu Tariceanu.

“S-a creat un dezechilibru intre valoarea pensiilor si a salariilor si productivitate. In acei doi ani, Guvernul a dat 20 de ordonante de urgenta pentru cresterea salariilor si a pensiilor: 9 in 2007 si 11 in 2008”, a precizat premierul.

“ In 2007 si 2008 am trait din imprumuturi si consum. Am trait din credite cu buletinul”, a continuat Boc.

Premierul a mai anuntat ca diminuarile de venituri vor afecta populatia pe o perioada de cel putin sase luni. Dupa aceasta perioada cresterea salariilor bugetarilor nu va fi posibila decat in conditiile unei restructurari a sistemului bugetar.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri