Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va achita toate subventiile restante aferente anului 2009 pana la sfarsitul lunii februarie, a declarat ministrul de resort, Mihail Dumitru.
"Prima transa a fost trimisa deja incepand de astazi (n.r. vineri), restul platilor putandu-se efectua dupa aprobarea bugetului. Este vorba de datoriile pe care le avem fata de agricultori incepand din luna septembrie a anului trecut", a explicat Dumitru, citat de NewsIn.

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, s-a intalnit vineri, 8 ianuarie, cu reprezentantii sindicatelor, patronatelor si asociatiilor din agricultura, zootehnie si industrie alimentara.

In cadrul intalnirii, a fost ridicata si problema creditarii, ministrul agriculturii asigurand partenerii sociali ca urmareste dezvoltarea unor facilitati de incurajare a creditarii printr-o relatie consolidata cu sectorul financiar-bancar, astfel incat fermierii sa poata obtine mai usor credite de productie si de investitii.

De asemenea, au fost purtate discutii si pe tema fondurilor europene, ministrul agriculturii exprimandu-si dorinta simplificarii procedurilor, prin reducerea birocratiei excesive pentru accesarea acestora, dar si un program transparent si ferm al sesiunilor de depunere a proiectelor derulate prin PNDR.

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, declara ca vrea sa imbunatateasca sistemul de impozitare din agricultura, prin calcularea impozitului pe terenul agricol in functie de valoarea terenului si printr-o colectare mai eficienta a impozitelor pentru produsele si munca din acest sector.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri