Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) vrea sa cumpere echipamente pentru prevenirea, diagnosticul si controlul bolilor la animale, cu aproape 1,8 milioane euro, pentru conformarea la normele europene, o parte a investitiei fiind facuta cu bani comunitari, potrivit unui anunt publicat astazi.
Astfel, conform anuntului postat pe sistemul electronic de achizitii publice, MEF va organiza pe 13 noiembrie o licitatie pentru achizitionarea de echipamente pentru epidemiologie, supravegherea, prevenirea si controlul bolilor transmisibile la animale si al zoonozelor, eco-toxicologie, detectia OMG (organisme modificate genetic) si genotipizarea raselor la ovine.

Pentru primul lot care se refera la echipamente necesare pentru imbunatatirea capacitatii de detectie a organismelor modificate genetic, suma maxima alocata este de 993.000 euro fara TVA, iar pentru cel de-al doilea - sistem automat pentru monitorizarea antibiorezistentei cu soft dedicat pentru analiza si arhivarea datelor - valoarea maxima alocata este de 806.000 euro fara TVA.

Finantarea contractului este asigurata din fonduri Phare si co-finantare nationala. Beneficiari vor fi Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala si Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din fiecare judet. Firma castigatoare va fi declarata cea care va solicita pretul cel mai scazut. Durata contractului este de 6 luni de la data adjudecarii.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri