Indicele Nasdaq al Bursei de la New York a depăşit marţi, pentru prima dată, pragul de 17.000 de puncte, după ce acţiunile Nvidia au atins un nivel record, investitorii aşteptând publicarea datelor privind inflaţia în Statele Unite, pe fondul aşteptărilor privind reducerea dobânzilor de către Rezerva Federală a SUA (Fed), transmite Reuters, conform Agerpres.

Creşterea titlurilor Nvidia a dus la avansul acţiunilor producătorilor de cipuri, indicele Philadelphia Semiconductor înregistrând marţi o expansiune de 1,7%.

"Există o acceptare de către analişti şi investitori că este puţin probabil ca Fed să reducă dobânzile 2024. Ne aşteptăm ca viitoarele date economice să confirme această opinie, a apreciat Peter Andersen, de la Andersen Capital Management.

La ora 11:29 AM, indicele the Dow Jones Industrial Average înregistra un declin de 0,33%, ajungând la 38.939,22 puncte, indicele Standard and Poor's 500 a urcat cu 0,07%, la 5.308,64 puncte, în timp ce indicele Nasdaq Composite a crescut cu 87,15 puncte, sau 0,52%, la 17.008,27 puncte.

Acţiunile Apple au urcat cu aproape 0,9% după informaţiile privind majorarea vânzările de iPhone-uri în China, titlurile United States Cellular înregistrau un avans de 3% după ce T-Mobile a anunţat că va achiziţiona de la operatorul regional aproape toate activităţile wireless.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri