Dacă nu se ajunge la un consens privind crearea Uniunii Pieţelor de Capital (UPC), unele state membre UE vor merge înainte împreună, a afirmat luni comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Eurogrupul este decis să meargă înainte (cu crearea Uniunii Pieţelor de Capital), ceea ce nu înseamnă că vor fi depăşite cu uşurinţă dificultăţile şi divergenţele politice", a declarat Gentiloni, înaintea reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Acesta a adăugat: "Dacă nu se ajunge la un consens, unele state membre UE vor merge înainte împreună".

Deşi în general europenii economisesc mai mult decât americanii, pieţelor UE de capital le lipseşte profunzimea celor din SUA, deoarece operează în mare parte la nivel naţional.

În principiu, toţi liderii UE şi-au exprimat luna trecută sprijinul pentru principiul Uniunii Pieţelor de Capital, dar rămân divizări legate de anumite detalii, unele ţării fiind reticente să cedeze controlul reglementărilor financiare naţionale.

Analiştii avertizează că eliminarea barierelor naţionale în dosare precum supervizarea produselor de economisire şi a regimului insolvenţelor, care reprezintă un pilon esenţial pentru Uniunea Peţelor de Capital, a devenit şi mai urgentă, pe măsură ce UE se confruntă cu nevoi financiare din ce în ce mai mari, pentru a face faţă riscurilor geopolitice.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri