Numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul calatorilor a crescut, in primul trimestru, cu 26,3%, comparativ cu primele trei luni din 2006, pana la peste 75.000 de unitati, potrivit unui comunicat remis de Institutul National de Statistica (INS).

In primele trei luni ale acestui an au fost inmatriculate in Romania 77.474 de vehicule rutiere pentru transportul calatorilor, fata de 61.321 in perioada sinilara din 2006. Dintre vehiculele inmatriculate in primele trei luni ale anului curent, 74.105 au fost autoturisme, 2.249 au fost motorete si motociclete, iar 1.120 au fost autocare, autobuze si microbuze.

INS noteaza ca cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat pentru motorete si motociclete, valoarea din trimestrul I 2007 fiind de 3,6 ori mai mare fata de trimestrul I 2006, in timp ce valoarea inregistrata de autocare, autobuze si microbuze este de aproape 2,5 ori mai mare. in cadrul categoriei autoturisme s-a inregistrat o crestere cu 23% fata de primul trimestru din 2006. Datele provin de la Directia Regim Permise de Conducere si inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Numarul inmatricularilor de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor a crescut cu 46,8%, de la 12.031 unitati in primele trei luni ale anului trecut, la 17.662 in primul trimestru din 2007. Dintre acestea, 12.503 au fost autocamioane, 4489 remorci si semiremorci, iar 670 au fost autotractoare si autoremorchere. La categoria autocamioane sunt incluse si vehiculele rutiere pentru scopuri speciale si alte vehicule pentru transportul marfurilor.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri