18 Ianuarie 2007

Romania si Italia vor sa promoveze schimburile comerciale

Centrul Roman pentru Promovarea Comertului (CRPC) si Institutul Italian pentru Comert Exterior (ICE) au semnat un memorandum de intelegere pentru promovarea comertului exterior, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Memorandumul prevede ca partea romana si cea italiana vor colabora in domeniul promovarii comertului exterior, in cel al diseminarii de informatii economice si in crearea de oportunitati de afaceri. Cele doua institutii vor realiza in comun studii de piata de interes pentru oamenii de afaceri din cele doua tari si vor organiza proiecte comune de asistenta si schimb de experti, mai mentioneaza comunicatul MEC, potrivit NewsIn.

Reprezentantii celor doua institutii, directorul general al CRPC, stefan Imre, si presedintele Institutului Italian pentru Comert Exterior, ambasadorul Umberto Vattani, semnatarii protocolului, au discutat, marti, si despre proiectului PEOP (Oleoductul Constanta-Trieste), considerandu-l de importanta strategica atat pentru cele doua state, cat si pentru Uniunea Europeana. Oficialul roman si cel italian s-au angajat sa sustina realizarea acestei conducte de petrol.

Demnitarul italian, Umberto Vattani, face parte din delegatia oficiala condusa de presedintele Consiliului de Ministri al Italiei, Romano Prodi.



Citeste si