Francezii de la Solina Group, unul dintre cei mai importanti producatori de ingrediente pentru industria alimentara din Europa, au preluat business-ul Supremia Grup, fondat de antreprenorul Levente Hugo Bara in urma cu 17 ani. Valoarea tranzactiei nu a fost publicata.

Francezii de la Solina preiau business-ul de 52 mil. euro fondat de Leventa Hugo Bara in urma cu 17 ani

Francezii de la Solina Group, unul dintre cei mai importanti producatori de ingrediente pentru industria alimentara din Europa, au preluat business-ul Supremia Grup, fondat de antreprenorul Levente Hugo Bara in urma cu 17 ani.

Cu sediul in Alba Iulia, Romania, Supremia este lider pe piata de ingrediente alimentare si condimente din Romania fiind activa in Europa de Est si Vest, precum si Scandinavia. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 52,1 mil. euro.

In urma achizitiei, echipa de management va ramane in cadrul companiei. In prezent, pentru Supremia lucreaza peste 300 de angajati.

DRAXLMAIER face investitii noi in fabricile din Brasov si Hunedoara

DRAXLMAIER anunta investitii de 150 de milioane euro in extinderea a doua unitati de productie, Brasov si Hunedoara, si intentioneaza restrangerea activitatii la fabrica de la Pitesti.

Lucrarile de constructie din Hunedoara si Brasov au fost deja demarate si vor fi gata in 2018. In Pitesti va fi continuata activitatea in Centrul de Dezvoltare Inginerie si IT, productia in cadrul celei mai noi companii, in timp ce prima companie infiintata ar putea fi inchisa.

In Hunedoara, suprafata fabricii actuale se va dubla practic, lucrarile urmand sa fie gata in 2017, iar in Brasov urmeaza ca, in perioada urmatoare, sa inceapa activitatea de productie in a treia hala. In Timisoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca in Satu Mare, unde campania de recrutare demarata anul trecut este in plina desfasurare pentru a asigura forta de munca necesara volumelor de lucru in crestere.

Elis Pavaje a demarat lucrarile celei de-a treia fabrici de pavele din Romania

Elis Pavaje, unul dintre cei mai mari producatori de pavele, pavaje si borduri la nivel local, a demarat lucrarile celei de-a treia fabrici din Romania, in localitatea Secuienii Noi, din judetul Neamt, o investitie ce se va ridica la circa 10 milioane de euro si ar urma sa fie finalizata chiar in acest an.

Investitia in noua facilitate de productie vine in conditiile in care cererea de solutii prefabricate din beton, cum este cazul pavelelor, bordurilor, rigolelor sau boltari, a inregistrat cresteri importante. In plus, viitoarea fabrica din judetul Neamt ar urma sa deserveasca si mai bine din punct de vedere geografic, celelalte doua fabrici Elis fiind situate in judetele Alba si Prahova.

Pe fondul cresterii solicitarilor de produse pe segmentul lucrarilor publice, cat si din zona rezidentiala, compania Elis Pavaje a decis extinderea capacitatilor de productie prin construirea celei de a treia fabrici din Romania.

Consiliul Concurentei, ancheta la Distrigaz Sud Retele

Consiliul Concurentei a anuntat ca a efectuat inspectii inopinate la sediul central al companiei Distrigaz Sud Retele, filiala a Engie Romania, si la punctele de lucru ale acesteia din Sfantu Gheorghe, Brasov, Targoviste, Blejoi (Prahova), Galati, Pitesti, Craiova. Inspectiile s-au derulat in cadrul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Distrigaz Sud Retele pe piata serviciilor de avizare tehnica a proiectelor, receptie si punere in functiune a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale.

Oradea, Brasov si Timisoara, orasele cu cele mai bune facilitati medicale din Romania

Cu 16 spitale de stat si private, alaturi de alte peste 90 de cabinete private si zeci de farmacii, Oradea, resedinta si cel mai mare oras din judetul Bihor, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale din Romania. Clasamentul continua cu orasele Brasov, Timisoara, Targu Mures, Baia Mare, Pitesti si Cluj-Napoca. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase orase din punctul de vedere al facilitatilor medicale se numara Giurgiu, Focsani, Tulcea, Calarasi, Constanta, Bacau si Vaslui.

Presedintele Medlife ar putea avea un salariu de 7.000 euro/luna

Administratorii Medlife (M) vor propune actionarilor aprobarea unei remuneratii lunare nete de 5.000 euro/luna pentru fiecare membru al board-ului, in vreme ce presedintele ar urma sa castige 7.000 euro/luna.

Propunerile vor fi discutate in Adunarea Generala a Actionarilor programata pentru data de 27 aprilie, atunci cand vor fi prezentate si situatiile financiare anuale individuale ale societatii pentru anul 2016.

Consiliul de Administratie al Medlife este format din sase membrii: Nicolae Marcu, Mihaela-Gabriela Cristescu, Dimitrie Onciul, Dorin Preda, Leonard Gherghina si Ion Nicolae Scorei. Presedintele board-ului este Mihail Marcu.

Politia Rutiera se va dota cu radare laser care vor masura viteza unei masini de la cel putin un kilometru

Politia Rutiera vrea sa cumpere 50 de radare laser pentru a depista mai usor soferii vitezomani in trafic. Radarele trebuie sa detecteze viteze de pana la 320 km/h si sa functioneze la distante de cel putin un kilometru.

Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat lansarea unei licitatii pentru achizitionarea a 50 de radare cu unde laser capabile sa masoare viteza de deplasare a masinilor in regim stationar. Potrivit caietului de sarcini, producatorii interesati trebuie sa furnizeze radare laser capabile sa inregistreze viteze de pana la 320 km/h, in timp ce distanta maxima de masurare trebuie sa fie de cel putin 1.000 de metri. Eroarea maxima tolerata a radarelor va fi de +/- 2 km pentru viteze de cel mult 100 km/h.

Doi elevi din Bucuresti au castigat primele locuri la un concurs organizat de NASA

Tudor Coman, elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, a castigat premiul intai, la categoria individual, la un concurs organizat de NASA, in care a conceput detaliile unei baze in spatiu pentru minimum 10.000 de oameni. La aceeasi categorie, premiul doi a fost castigat de Eliza Constantinescu, eleva in clasa a VII-a tot la Liceul International de Informatica.

Tudor Coman a participat cu proiectul “Tharros”, in care a conceput detaliile unei baze in spatiu pentru minimum 10.000 de oameni. El a facut o cercetare detaliata privind proiectia de radiatii, resurse miniere spatiale, surse de energie in spatiu, sistem de sustinere a vietii si a facut un model 3D al bazei sale, potrivit News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri