27 Octombrie 2006

Guvernul austriac ofera 2,2 mil euro pentru IMM-urile din Romania

Programul Busines Advisory Sevices, BAS finantat de guvernul Austriei, va avea un buget de 2,2 milioane euro, pentru trei ani de zile, din care 600.000 de euro reprezinta cheltuielile institutiei, a afirmat directorul programului pentru Romania, Corin Comsulea.
Programul se adreseaza Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (IMM) care pot obtine finantari de pana la zece mii de euro pentru proiecte de consultanta. Comsulea a precizat ca interesul guvernului austriac pentru finantarea acestui program se datoreaza prezentei celor trei mii de firme austriece in Romania, conform NewsIn. Directorul BAS pentru Romania a estimat ca vor fi finantate intre 140 si 160 de proiecte pe an, dar se asteapta ca numarul lor sa creasca pana la 200."Austria doreste sa aiba parteneri comerciali cat mai bine pregatiti", a mai spus Comsulea.

Pana la sfarsitul anului, programul nu va fi dispoinibil decat in Bucuresti urmand ca de anul viitor sa existe fonduri pentru restul tarii. Reprezentanta Bancii Europene pentru Recostructie si Dezvoltare (BERD), Hildegard Gacek, a precizat ca instititutia internationala va deschide un nou birou la Bucuresti, special pentru a ajuta sectorul IMM-urilor sa faca fata unei competitii crescute. Ea a precizat ca BERD a sprijint IMM-urile din Romania prin intermediul a noua baci locale.



Citeste si