30 Martie 2017

Ministerul Transporturilor: Tinta de absorbtie a fondurilor europene este de 1,4 miliarde euro



Ministerul Transporturilor vrea sa atraga in acest an fonduri europene de 1,4 miliarde euro, in contextul simplificarii procedurilor birocratice, dupa ce anul trecut nu a fost rambursat niciun euro, a declarat, miercuri, secretarul de stat Magdalena Grigore.

Ministerul Transporturilor este obligat sa recupereze intarzierile de anul trecut, cand nu a fost atras niciun euro din fonduri europene, potrivit News.ro.

”Am avut absorbtie zero anul trecut, nu a fost rambursat niciun euro. Pentru 2017, vrem sa atragem 1,4 miliarde euro, suntem obligati sa recuperam”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Magdalena Grigore.

Aceasta a sustinut ca tinta privind rata de absorbtie este de 72% pana in anul 2020 si de 100% pana in 2023.

Grigore a avertizat ca exista, la nivelul companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, o supralegiferare in ceea ce priveste proiectele de infrastructura, care ingreuneaza foarte mult desfasurarea procedurilor. ”La companiile din subordine am observat o supralegiferare a proiectelor de infrastructua, ne place sa fim mai catolici decat Papa. Exista, totodata, o neasumare a raspunderii si o capacitate scazuta de implementare a acestor proiecte”, a declarat Grigore.

Masuri de simplificare a procedurilor

Secretarul de stat a afirmat ca vor fi luate masuri de simplificare a procedurilor, in special pe partea de mediu, unde durata minima de obtinere a unui aviz este de 180 de zile. ”Un aviz de mediu este obtinute in cel putin 180 de zile, dureaza uneori ani de zile. Nu este normal ca o licitatie sa dureze doi sau trei ani de zile”, a declarat Grigore.



Citeste si