13 Februarie 2014

Banca Nationala, lovita in razboiul dintre palate. La cine din BNR s-a rastit Basescu: la Isarescu sau la Georgescu?



Presedintele Traian Basescu a lansat marti un atac dur la adresa Bancii Nationale a Romaniei (BNR), condusa de guvernatorul Mugur Isarescu, acuzand implicarea institutiei in elaborarea schemei de restructurare a creditelor, pe care presa, si apoi politicienii, au denumit-o „electorata“. Acesta este primul atac al sefului statului asupra BNR, institutia si guvernatorul bucurandu-se mereu de aprecierea si sprijinul actorilor politici.

Basescu s-a aratat extrem de deranjat de faptul ca ordonanta privind „facilitatea fiscala acordata in vederea stimularii consumului“ a fost intocmita in laboratoarele BNR, fara ca „cineva“ sa il informeze si pe el, cerand bancii centrale „sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt“.

Prin aplicarea acestei scheme de sprijin, Guvernul vrea sa stimuleze consumul printr-un credit fiscal, sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor persoanelor cu venituri sub medie (1.610 lei), dupa ce acestea obtin de la banca, prin restructurare, o reducere de cel mult doi ani a ratei la credite.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si