2 Iulie 2013

Isarescu vrea ca FMI sa ramana "ancora" economiei romanesti



Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, recomanda incheierea unui nou acord preventiv cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana, pentru ca cel pe care Romania tocmai l-a finalizat s-a dovedit benefic, permitand imprumuturi mai ieftine de pe pietele externe.

"Eu recomand incheierea unui nou acord pentru ca s-a dovedit a fi benefic, chiar daca n-am tras niciun ban, pentru ca ne putem imprumuta ceva mai ieftin de pe piete. Sursa principala de finantare pe plan extern a deficitului bugetar raman pietele de capital", a declarat luni Isarescu, intr-un briefing de presa dupa sedinta Consiliului de Administratie a BNR pe probleme de politica monetara.

El a afirmat ca un acord cu FMI ar asigura Romaniei, totodata, o "ancora" si credibilitate.

Consiliul Director al FMI a avizat miercuri ultimele douã evaluari ale acordului cu Romania si a aprobat scrisoarea de intentie transmisã de autoritatile de la Bucuresti, astfel ca acordul inceput in 2011 a fost finalizat cu succes.

Acordul Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri.

##SURVEY_FORM_396##



Citeste si