16 Mai 2013

INCA UN ESEC? Investitorii "seriosi" nu s-au precalificat pentru privatizarea CFR Marfa



Niciunul dintre cei trei investitori care au depus documentatia de participare nu s-a precalificat pentru etapa urmatoare in cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfa, in urma verificarii si analizarii documentelor

Premierul Victor Ponta afirma in urma cu o saptamana ca a cerut date legate de companiile care au depus documentatii la privatizarea CFR Marfa si ca investitorii in cauza sunt seriosi, astfel ca are incredere ca acestia pot aplica o strategie eficienta, adaugand ca societatea poate fi viabila, dar "nu e asa usor cum pare".

"Ma astept ca oricare dintre cei trei - pentru ca am cerut date, este vorba de investitori seriosi - am incredere ca oricare dintre cei trei trei sa aiba capacitatea de a implementa o strategie pe termen mediu si lung de eficientizare a companiei, pastrare a locurilor de munca si cresterea competitiei pe piata interna si pe piata directa", declara Ponta.

Documentatia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfa a fost depusa de compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria, conform Mediafax.

Miercuri a fost termenul pentru finalizarea verificarii si analizarii documentelor de participare, precum si pentru intocmirii listei investitorilor precalificati sa participe, in continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfa ("lista scurta").

Termenul final pentru desemnarea ofertantului castigator era 20 iunie 2013, conform angajamentelor stabilite cu Fondul Monetar International.

UPDATE

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca documentele depuse de cei trei investitori interesati de privatizarea CFR Marfa au fost respinse deoarece nu includeau toate elementele necesare si a precizat ca ar demisiona doar daca esecul privatizarii ar fi din vina sa.



Citeste si