6 Aprilie 2012

Orban: Bucurestiul nu va mai putea beneficia de fonduri europene pentru infrastructura



Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca, "avand in vedere cum se prezinta propunerile privind viitoarea perioada de programare 2014-2020, Bucurestiul nu va mai putea beneficia de fonduri comunitare pentru lucrari de infrastructura".

"Nu avem foarte multe lucruri pozitive de a spune in ceea ce priveste capacitatea de absorbie in municipiul Bucuresti. Din pacate, daca ne uitam la rata de absorbtie, constatam ca Bucurestiul este undeva printre zonele unde s-a absorbit cel mai putin", a comentat Leonard Orban.

El a spus ca situatia Bucurestiului reprezinta "o mare problema", in conditiile in care este nevoie in continuare de sume importante care sa fie alocate, scrie Mediafax.

"Avand in vedere cum se prezinta propunerile privind viitoarea perioada de programare 2014-2020, Bucurestiul nu va mai putea beneficia de fonduri comunitare pentru lucrari de infrastructura. Sigur, este vorba doar despre propuneri, este foarte probabil ca Romania va lupta foarte serios pentru a obtine aceasta posibilitate de a finanta pentru Bucuresti lucrari de infrastructura. Dar pentru a obtine asa ceva, e nevoie ca si povestile de succes sa inceapa sa apara si in Bucuresti", a subliniat Orban.



Citeste si