Cheltuielile pentru protectia mediului la nivel national au fost anul trecut de aproximativ 15,5 miliarde lei, reprezentand 3% din PIB, in crestere cu 0,6 puncte procentuale fata de 2009, cand s-au ridicat la 2,4% din PIB, potrivit datelor Institutului National de Statisca (INS).
Din totalul cheltuielilor, doar 30% au reprezentat investitii, restul fiind in principal cheltuieli curente, informeaza Mediafax.

Ponderea investitiilor, la nivel national, pentru protectia mediului a producatorilor nespecializati a reprezentat 38,8% (1,84 miliarde lei) din total, a administratiei publice 38,7% (1,8 miliarde lei), iar a producatorilor specializati 22,5% (un miliard lei).

In industria prelucratoare s-au realizat 49,6% (2,24 miliarde lei) din cheltuielile producatorilor nespecializati, in timp ce sectorul de productie si furnizare de energie electrica si termica a absorbit 31,4% (1,42 miliarde lei), iar industria extractiva 13,3% (600 milioane lei).

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli s-au inregistrat pentru managementul deseurilor, respectiv 50,9% din total (7,9 miliarde lei), urmate de protectia apei cu 15,5% (2,4 miliarde lei) si de cheltuielile pe alte domenii de mediu cu 14,7% (2,2 miliarde lei).
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri