Sindicalistii Blocului National Sindical (BNS) au sustinut intr-o discutie cu presedintele Traian Basescu, ca TVA-ul la produsele agroalimentare trebuie sa fie de sub 10 la suta, iar politicile in agricultura trebuie facute de asociatiile de agricultori, nu de zona politica, scrie Mediafax.
Presedintele "Agrostar", Nicolae Stefan, i-a spus presedintelui ca daca zona politica va face in continuare politica in agricultura si nu asociatiile de agricultori, va fi un dezastru.

"Trebuie imbunatatita zona cresterii animalelor, a pasarilor, a cultivarii legumelor, avem nevoie de o strategie clara de preluare a sectorului de catre agricultori, altfel vom manca in continuare foarte scump si vom fi la mana altora", a spus Stefan.

Liderul sindical a precizat ca nu s-a discutat cu presedintele despre un procent clar al TVA-ului la alimente, dar acesta trebuie sa fie de maximum 10 procente pe tot lantul de productie, avand in vedere ca in Uniunea Europena este de la 0 la 5 la suta.
.
O alta problema ridicata de sindicalisti a fost pretul motorinei folosita in agricultura, iar presedintele s-a aratat foarte interesat de acest subiect.

Sindicalistii au pus pe masa presedintelui un proiect privind un lant logic de la producator pana la piata in care au aratat care sunt verigile lipsa, verigile slabe care fac ca agricultura din Romania sa fie faramitata, prost organizata, subfinantata, incapabila sa genereze productie si venituri.

Sindicalistii BNS au avansat o lista de sapte teme mari si in doua saptamani vor reveni, pentru a da posibilitatea reprezentantilor Guvernului sa dea raspunsuri la temele respective.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri