Investitiile in economie s-au diminuat anul trecut cu 13,5% fata de 2009, cel mai afectat sector fiind constructiile, iar in ultimul trimestru al anului scaderea fata de perioada similara din 2009 a fost de 5,3%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.
"In trimestrul IV 2010, comparativ cu trimestrul IV 2009, investitiile nete realizate in economia nationala au scazut cu 5,3%, scadere inregistrata la toate elementele de structura: la lucrarile de constructii noi cu 11,0%, la alte cheltuieli cu 6,7% si la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 0,4%. Comparativ cu trimestrul IV 2009, in trimestrul IV 2010 se constata o crestere a ponderii investitiilor in utilaje (inclusiv mijloace de transport) in total investitii cu 2,3 puncte procentuale, iar cea in alte cheltuieli cu 0,3 puncte procentuale. Ponderea investitiilor in lucrarile de constructii noi a scazut cu 2,6 puncte procentuale", se arata intr-un comunicat al INS.

Anul trecut investitiile in economie s-au plasat la 55,688 miliarde lei la preturi curente, reprezentand 86,5% din valoarea consemnata in 2009.

Investitiile in lucrari de constructii noi au insumat 28,486 miliarde lei, sau 51,2% din total, fata de 53,4% in 2009. Investitiile in utilaje si mijloace de transport au insumat 21,411 miliarde lei (38,4% din total, fata de 37,4% in anul 2009).

Ramurile in care s-a realizat un volum mai mare de investitii sunt industrie si comert/servicii (comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor).

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri