Conducerea Uzinei Mecanice Sadu afirma ca unitatea, care are datorii catre bugetul de stat de 120 de milioane de lei, va implementa din acest an un program de modernizare in valoare de aproape 20 de milioane de lei, banii urmand sa fie alocati de Ministerul Economiei.
Directorul general al UM Sadu, Gheorghe Lorin Boian, a declarat ca finantarea de aproape 20 de milioane de lei de la bugetul Ministerului Economiei a fost aprobata in noiembrie 2010, iar termenul final de realizare a lucrarilor de modernizare este sfarsitul anului 2012.

"Avem deja primele miliarde de lei vechi venite in conturi si, dupa ce ne va fi aprobat bugetul pe acest an, din primavara incepem sa primim banii in rate. Pentru 2011 avem alocate, conform proiectului deja aprobat, suma de 97 de miliarde de lei vechi, iar pentru 2012 volumul fondurilor necesare finalizarii proiectului ar fi tot cam atat”, a spus directorul UM Sadu, citat de Mediafax.

In prezent, Uzina Mecanica Sadu are datorii de 120 de milioane de lei catre bugetul de stat.
Boian a spus ca, anual, suma creste cu 20 de milioane de lei din cauza penalitatilor si a restantelor acumulate la datoriile istorice.

"Niciodata nu vom scapa de aceste datorii atat timp cat ele cresc anual cu 20 de milioane, iar noi avem un volum al productiei de vreo trei ori mai mare. Pai ar trebui sa am un profit urias ca sa le pot plati in timp", a mai spus Boian.

Conform acestuia, uzina va ceda in acest an o parte din patrimoniul sau catre Consiliul Judetean Gorj in vederea infiintarii unui al doilea parc industrial la Sadu, pe raza orasului Bumbesti Jiu, aici existand deja un astfel de parc, ocupat in mare parte de o investitie a firmei Pirelli.

"Suntem in discutii avansate pentru acest lucru si daca il vom materializa atunci vom scapa de jumatate din povara datoriilor istorice. O alta solutie nu intrevad", a adaugat directorul general al UM Sadu.

Uzina Mecanica Sadu, care este situata in orasul Bumbesti Jiu din judetul Gorj, in apropierea drumului european E70 Targu Jiu - Petrosani, produce munitie de infanterie, armament de infanterie si componente pentru acesta si elemente pirotehnice de initiere, echipamentele folosite in procesul tehnologic fiind vechi de peste 30 de ani.

Vineri, la UM Sadu a avut loc o explozie in urma careia doua femei si-au pierdut viata, iar un barbat a fost grav ranit.

Pentru stabilirea cauzelor exploziei au fost declansate anchete de catre Parchet, Politie, Inspectoratul Teritorial de Munca, dar si de catre o comisie a ROMARM. Totodata, o echipa de la INSEMEX Petrosani a mers la Uzina Mecanica de la Sadu pentru a face cercetari in vederea realizarii unei expertize tehnice necesare stabilirii cauzelor deflagratiei.

In februarie 2010, la uzina de la Sadu s-au produs doua accidente de munca grave, soldate cu ranirea a trei persoane. In cazul a doua dintre victime comisiile de ancheta au stabilit ca acestea nu ar fi respectat normele de protectie a muncii.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri