Valoarea lucrarilor de constructii efectuate de grupul austriac Strabag in Romania a crescut cu 8,2% in primele noua luni, de la 110,6 milioane de euro anul trecut la 119,68 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Portofoliul de comenzi a scazut cu 16,9% in intervalul analizat, de la 233,73 milioane de euro in ianuarie-septembrie anul trecut la 194,34 milioane de euro, a anuntat Strabag.

Numarul de angajati ai Strabag in Romania a consemnat un declin de 25%, de la 1.634 de persoane anul trecut la 1.225.

Valoarea comenzilor pentru divizia de constructii de cladiri si inginerie civila din Romania a scazut cu 53%, de la 74,74 milioane de euro la 35,23 milioane de euro, in timp ce portofoliul de comenzi pe segmentul lucrari de infrastructura pentru transporturi a urcat cu 4,7%, de la 108,3 milioane de euro la 113,4 milioane de euro.

Comenzile diviziei de lucrari speciale si concesiuni au scazut cu 10%, de la 50,6 milioane de euro la 45,6 milioane de euro.

In acest an Strabag a castigat doua contracte din partea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in valoare de 220 milioane euro, respectiv 89 de milioane de euro, ambele in parteneriat cu firme romanesti.

Astfel, CNADNR a semnat in septembrie cu asocierea Strabag AG/Strabag SRL/Straco Grup un contract de 220,62 milioane euro, cu TVA, pentru constructia variantei de ocolire Deva-Orastie la standard de autostrada, iar in iunie Strabag a anuntat ca a castigat, in parteneriat cu doua companii romanesti, un contract de 89 milioane euro pentru modernizarea DN 67B Pitesti-Scoarta (judetul Gorj), in lungime de 188 km.

Totodata, asocierea formata din Strabag si Straco Grup a depus o oferta o oferta pentru constructia magistralei 5 de metrou, tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu, de 1,94 miliarde lei, cu un timp de executie de 30 luni. Castigatorul licitatiei, la care participa alte trei consortii si firme, va fi desemnat la inceputul anului viitor.

La nivel de grup, profitul Strabag a crescut cu 5,4% in primele noua luni ale anului, de la 102,7 milioane de euro la 108,3 milioane de euro. Strabag a efectuat lucrari in valoare de 9,09 miliarde de euro in primele noua luni ale anului, cu 3,3% mai putin fata de 9,4 miliarde de euro anul anterior.

Strabag este una dintre cele mai mari companii de constructii din Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.

Sursa foto: Strabag.ro.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri