20 Septembrie 2010

E.ON Gaz Distributie investeste 62 mil. lei in retelele de gaze



E.ON Gaz Distributie va investi in urmatorii ani 62,6 milioane de lei (14,7 milioane de euro) pentru modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale din orasele Cluj-Napoca si Iasi, potrivit Mediafax.

Derularea acestor investitii a fost aprobata de grupul german E.ON, proprietarul E.ON Gaz Distributie, in Adunarea Generala a Actionarilor din 16 august, potrivit datelor distribuitorului de gaze.

Investitia din Cluj-Napoca, in valoare de 54,8 milioane lei, va fi derulata pe o perioada de 36 de luni, iar cea din Iasi, evaluata la 7,8 milioane de lei, va avea o durata de executie de 18 luni.

Pentru proiectul din Cluj-Napoca E.ON Gaz Distributie a solicitat o finantare nerambursabila de 16,5 milioane de lei, iar pentru investitia de la Iasi a cerut asistenta nerambursabila de 2,6 milioane lei.

Grupul german de utilitati E.ON este prezent pe piata romaneasca a distributiei si furnizarii de electricitate si gaze naturale din 2005, cand a preluat de la stat pachetele majoritare ale Electrica Moldova si Distrigaz Nord.

E.ON a investit in Romania 450 milioane euro in intervalul 2005-2010.



Citeste si