11 Iunie 2010

Transelectrica, pe ultima suta de metri pentru un credit de 65 mil. euro de la BEI



Transportatorul national de electricitate Transelectrica negociaza cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru un credit de 65 milioane euro necesar investitiilor din acest an si va avea un raspuns de la BEI saptamana viitoare, a declarat directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi.
"BEI a avut cea mai buna oferta. Estimam ca saptamana viitoare vom avea un raspuns de la ei. Pana acum, semnalele sunt pozitive", a declarat Adrian Baicusi, citat de NewsIn.

Transelectrica si-a planificat pentru acest an investitii de 485 milioane lei, din care 101 milioane lei reprezinta proiectele finantatede investitori ca sa se racordeze la sistem.

Transelectrica si Siemens au anuntat finalizarea lucrarilor de retehnologizare a statiei electrice de 400/220/110 kV Bucuresti Sud, care s-au ridicat la 47,2 milioane euro. Incepand din 2003 si pana acum, Transelectrica a retehnologizat 25% din statiile electrice pe care le are in gestiune.

Transelectrica a mai luat in acest an un credit de 33 milioane lei de la BRD - Groupe Société Générale, tot pentru investitii. Anul trecut, compania a mai facut doua imprumuturi, in luna iulie, cand a semnat cu Alpha Bank Romania pentru un credit de 37 milioane lei, pentru completarea surselor de finantare a programului de investitii pe 2009, respectiv in noiembrie, cand a luat o linie de credit de 35 milioane lei, pe un an, de la ING Bank Romania, pentru activitatea curenta a companiei.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.



Citeste si