26 Mai 2010

Alro Slatina negociaza cu BERD pentru o finantare de pana la 180 mil. dolari



Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) negociaza un acord cu BERD cu scopul de a refinanta cea mai mare parte a datoriei existente a companiei, BERD avand in vedere acordarea unei finantari de pana la 180 de milioane de dolari.
Din suma totala, 105 milioane de dolari vor fi sindicalizate catre banci comerciale (inclusiv actuali creditori ai companiei). Imprumutul BERD ar sprijini stabilitatea structurii financiare a companiei si ar ajuta procesul de consolidare a companiei, permitand continuarea programului de dezvoltare, potrivit NewsIn.

"Alro si-a asigurat resursele de materie prima, a realizat o buna structura a costurilor, iar acum ia acum in considerare refinantarea datoriei. Toate aceste masuri permit companiei sa continue programul sau pe termen lung de concetrare pe produsele cu valoare adaugata mare, de imbunatatire a calitatii si a gamei de produse a combinatului de la Slatina", potrivit reprezetnatilor companiei.

Acordul ar sprijini continuarea programului de investitii de 50 de milioane de dolari, in perioada 2010 - 2012, pentru imbunatatirea calitatii si gamei de produse, incluzand un numar de proiecte pentru cresterea eficientei energetice si un plan de actiune pentru protectia mediului si a sanatatii si sigurantei in munca.

BERD a realizat un raport de due-dilligence asupra companiei, iar proiectul va fi inaintat Consiliului Director al Bancii in data de 8 iunie 2010.
In 2009, Alro a realizat un profit net de 78 milioane de lei (aproximativ 25,6 milioane de dolari) si o cifra de afaceri de 1,41 miliarde de lei (aproximativ 462,5 milioane de dolari). Productia de aluminiu primar a companiei a fost de peste 201.000 de tone.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. ALRO este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa.

Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania). Compania are exporturi in Statele Unite si Asia.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, detinuta de 61 de tari si de doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiilor in tari din Europa Centrala si pana in Asia Centrala.



Citeste si