Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat in primul trimestru din 2010 un avans al veniturilor de 37%, pana la 4,713 milioane euro, fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat venituri de 3,424 milioane euro.
Serviciile de imagistica au crescut cu 71%, serviciile fee for service cu 64%, iar interventiile operatorii au avut o crestere de 41%. Doar in luna martie, numarul de interventii chirurgicale a crescut cu 75% fata de martie 2009.

Potrivit companiei, cea mai spectaculoasa crestere, de 114%, a avut-o Maternitatea CMU „Regina Maria”, iar in cadrul acestei unitati departamentul de ginecologie a crescut numarul de interventii chirurgicale cu nu mai putin de 346%.

Un avans moderat de 10% a fost inregistrat de segmentul corporate,
in ciuda reculului economic si a contractiei din piata de compensatii si beneficii.

In opinia directorului general adjunct al CMU, Sergiu Negut, anul 2010 este critic pentru demararea planurilor de investitii in noua structura de actionariat. "Pe de o parte, piata prezinta oportunitati de consolidare pe care speram sa le putem fructifica, iar pe de alta, initiem mai multe investitii de tip greenfield care vor deveni functionale in 2011. In urmatoarele luni, o data cu deschiderea unei noi clinici de mari dimensiuni in Bucuresti si prin extinderea spitalului Arcul de Triumf, vom mentine cresterea accelerata a segmentului de retail, astfel incat, pana la sfarsitul anului, acesta sa depaseasca veniturile din abonamente corporate", a declarat Sergiu Negut (foto).

In martie, actionarii CMU au vandut o participatie majoritara de 80% catre fondul de investitii Advent International 20%, ramanand sub controlul medicului Wargha Enayati, fondator si director general al Centrului Medical Unirea.

CMU a avut anul trecut o crestere de 72% a cifrei de afaceri, atingand o valoare de 69,5 milioane lei. Cea mai mare investitie de 5,5 milioane euro a fost in Maternitatea CMU „Regina Maria”, deschisa in decembrie 2008. Recordul de crestere l-a inregistrat activitatea chirurgicala in cadrul CMU, cu aproximativ 1000 de interventii in spitalele Arcul de Triumf si Regina Maria.

CMU isi desfasoara activitatea in 11 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, opt policlinici proprii in tara si colaboreaza cu peste 130 de clinici partenere in tara. Specializata in furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 75.000 arondati.

Sectorul romanesc de servicii medicale private va inregistra anul acesta o crestere de 13% fata de anul precedent, pana la 373 de milioane de euro, perspectivele pentru 2012 indicand o valoare de 609 milioane de euro, pe fondul ascensiunii asigurarilor private si al unei continue deteriorari a sistemului sanitar de stat, estimeaza compania poloneza de cercetari PMR.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri