27 Noiembrie 2009

Zilnic, 50 de noi imbolnaviri cu gripa in Capitala. Numarul total ajunge la 2830



In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 165 de cazuri noi de gripa cu virus AH1N1 pandemic, totalul ajungand la 2830. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, vor fi livrate peste un milion de doze de vaccin in toate judetele.
Desi numarul de imbolnaviri cu gripa noua trecuse la inceputul saptamanii de 2.500, campania de vaccinare initiata de Ministerul Sanatatii a inceput de de abia de doua zile, cand au fost livrate primele doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino.

Saptamana viitoare, alte 1.090.000 de doze de vaccin vor fi distribuite in tara, primii care vor beneficia de acestea fiind personalul medico-sanitar, cel care asigura securitatea nationala si locala, precum si categoriile de risc - elevii de liceu, studentii.

Cantgrip, vaccinul produs de Cantacuzino, nu se va gasi in farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea fiind parte a campaniei antigripa derulata de Ministerul Sanatatii (MS). La finalizarea acesteia, aproximativ 40% din populatia Romaniei va beneficia de vaccin, din care 5% din personalul serviciilor publice esentiale si 35% din categoriile populationale cele mai expuse la riscul de imbolnavire, la dezvoltarea unor complicatii ale bolii, informeaza MS.

Pana la finele lui 2010, producatorul roman de vaccin (Institutul Cantacuzino) estimeaza realizarea unui numar total de 10 milioane de doze, in valoare de 50 de milioane de lei.

In prezent, cele mai multe cazuri de noi imbolnaviri se inregistreaza in Bucuresti - 50, Hunedoara - 14 si Dambovita - 11.



Citeste si