11 Septembrie 2009

Lutz Stache investeste 40 mil. euro in fosta in fabrica de var a Mittal Galati



Omul de afaceri de origine germana Lutz Stache va investi in urmatorii doi ani 40 de milioane de euro in afacerea cu var pe care a achizitionat-o de la Mittal Galati in cursul lunii mai a anului acesta.
Noua fabrica, ce va lua locul celei operate de Mittal Steel, este proiectata pentru o capacitate de productie de 400.000 de tone de var pe an, care ar putea genera vanzari de 35-40 de milioane de euro in 2011. In prezent, cifra de afaceri a unitatii de productie se ridica la 6-7 milioane de euro, toata cantitate de var fiind vanduta catre Mittal Steel pentru fabricarea otelului.

Lutz Stache (foto), si-a vandut participatia din Simcor, producator de BCA, catre Macon, producator de materiale de constructii. In urma vanzarii participatiilor, omul de afaceri german a obtinut 50 de milioane de euro. Investitiile omului de afaceri in Romania sunt concentrate in jurul AHG Simcor Industry si a Remedia, distribuitor si retailer de produse farmaceutice. La Remedia, Stache detine 23% din actiune, pachetul majoritar apartinand lui Valentin Tarus, unul dintre fostii proprietari ai distribuitorului farma Dita.



Citeste si