Compania Metro Cash&Carry Romania a lansat un serviciu financiar pentru furnizorii sai din Romania ce consta intro platforma de scontare
Platforma le permite furnizorilor sa primeasca platile mai rapid, sa utilizeze evaluarile favorabile ale bonitatii facute de retailer si astfel, sa isi optimizeze propriul flux de numerar.

"Platforma inovatoare MVD le permite furnizorilor nostri sa-si sconteze creantele pentru a-si accesa fondurile – in orice moment, de oriunde. Astfel, acestia au acces mult mai rapid la capital. Prin aceasta dorim sa ii sustinem pe furnizorii nostri in marirea lichiditatii, in special pe durata acestei crize financiare ", afirma Dusan Wilms, director general Metro Cash&Carry Romania.

Platforma MVD poate fi comparata cu un ATM virtual. Aceasta ofera o situatie generala a facturilor aprobate, a notelor de credit si a celor de debit. Fluxurile complexe de plati devin mai transparente si mai usor de accesat prin Internet.

In plus, furnizorii Metro Cash & Carry Romania au posibilitatea de a sconta creantele selectate, daca au nevoie de lichiditati. Odata ce o cerere de scontare este aprobata, sumele sunt eliberate intr-o zi lucratoare. Astfel, furnizorii beneficiaza de evaluarile favorabile ale bonitatii facute de Metro si pot accesa linia noastra de credit prin intermediul bancilor partenere.

Pe langa lansarea platformei MVD in Romania, Metro Cash & Carry a lansat pentru testare servicii financiare MVD in Portugalia si Regatul Unit. Platforma MVD a fost deja implementata cu succes in Polonia, unde furnizorii Metro au scontat un excedent de 50 de milioane de euro sub forma de creante de la retailer, sporindu-si astfel lichiditatea si finantand mai multe oportunitati de afaceri.

Metro Cash & Carry este reprezentat in 29 de tari cu peste 650 de magazine cash&carry.

Cu peste 100,000 de angajati, la nivel mondial, compania a atins vanzari de 33,1 miliarde euro in 2008.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri