25 Martie 2009

Rodipet revine la stat



Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu a respectat obligatiile investitionale, a anuntat AVAS.
"Colegiul Director al AVAS a hotarat desfiintarea cu daune interese a contractului de vanzare cumparare de actiuni privind Rodipet SA Bucuresti (in prezent, Network Press Concept SA), ca urmare a actionarii pactului comisoriu. Contractul de privatizare a fost semnat, in decembrie 2003, cu Magnar Systems Com SA Otopeni (in prezent Magnar Two SRL)", a anuntat AVAS.

Decizia Colegiului Director a fost luata ca urmare a nerespectarii de catre cumparator a obligatiilor investitionale scadente, asumate prin contract, si presupune desfiintarea cu daune interese a contractului, ca urmare a actionarii pactului comisoriu pentru nerealizarea de catre cumparator a obligatiilor asumate prin contract.

Daunele, in suma minima, constau in penalitati calculate ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale in suma de 1.905.499,512 lei, penalitati calculate ca urmare a nerealizarii investitiilor pentru dezvoltare in suma de 375.232 euro si dividende incasate de cumparator in perioada de valabilitate a contractului.

De asemenea, AVAS va face demersurile necesare in vederea executarii garantiilor reale imobiliare constituite in favoarea AVAS asupra unui numar de 7.351.797 actiuni emise de Network Press Concept SA, si reinscrierea Autoritatii ca actionar pentru acest pachet.

Rodipet SA Bucuresti a fost privatizata prin semnarea unui contract de privatizare prin care Magnar Two SRL a achizitionat 90.574 actiuni reprezentand 100% din capitalul social al acestei companii.

In prezent, Network Press Concept SA , fosta Rodipet SA, se afla in insolventa, ca urmare a cererii formulate de Regia Autonoma Monitorul Oficial.

Oficialii Rodipet au aflat din presa de desfiintarea contractului de privatizare


Rodipet reclama decizia Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de a face publica desfiintarea contractului de privatizare a companiei prin intermediul mass-media, inainte de a anunta oficialii companiei.

“Dorim sa ne exprimam regretul fata de acest joc mediatic de imagine al AVAS indreptat impotriva actionarilor Rodipet. Suntem surprinsi sa aflam de decizia AVAS prin intermediul mass-media si nu printr-o decizie oficiala care ar fi trebuit transmisa actionariatului majoritar al Rodipet SA (Network Press Concept", a declarat director general adjunct al Rodipet Group, Florin Lungoci.

De asemenea, reprezentantii Rodipet au adaugat ca un contract nu poate fi denuntat unilateral printr-o declaratie de presa si fara preaviz legal si cer ca AVAS sa adopte o hotarare in conformitate cu termenii contractului de privatizare si cu prevederile legale.



Citeste si