6 Ianuarie 2009

90% dintre salariatii UPET Targoviste sunt in ianuarie in somaj tehnic



Aproape toti angajatii societatii UPET Targoviste sunt in somaj tehnic toata luna ianuarie, din cauza lipsei acute de comenzi, acestia primind 75% din salariu.

Liderul de sindicat al societatii targovistene, Cornel Andreevici, a declarat ca, din cei 1.200 de angajati ai intreprinderii, 1.100 vor sta acasa toata luna ianuarie, sperand ca nu se va pune problema disponibilizarii de personal, anunta NewsIn.

“In luna ianuarie, 90% din personalul UPET Targoviste este in somaj tehnic, primesc practic 75% din salariu, conform Codului muncii si contractului colectiv. Cauza este lipsa de contracte pe anul acesta. Se pare ca pe anul acesta nu s-a reusit incheierea niciunui contract pana in momentul de fata. Am discutat cu conducerea si mi s-a comunicat ca a avut discutii cu diverse firme chiar si din strainatate, au disponibilitatea de a contracta, dar nu in momentul de fata”, a declarat Andreevici.

UPET Targoviste produce echipament pentru industria petroliera si este una dintre cele mai importante societati de profil din tara.



Citeste si