28 Martie 2008

Rompetrol investeste anul acesta 4 milioane de euro in judetul Cluj

Grupul Rompetrol a anuntat ca va investi, anul acesta, 4,2 milioane de euro in judetul Cluj, prin Rompetrol Downstream, care va deschide doua noi benzinarii si 6 statii mobile Expres (Rompetrol Expres) de distributie, destinate mediului rural, potrivit NewsIn.

Anuntul a fost facut de presedintele si directorul general al Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, care a spus ca in prezent Rompetrol are in judetul Cluj-Napoca 72 de angajati si va avea anul acesta, in urma investitiilor anuntate, 130.

„Suntem compania de top cu cea mai rapida extindere, atat la nivel national, cat si in afara granitelor si intelegem sa ne crestem semnificativ contributia la nivel local in urmatoarea perioada”, a afirma Patriciu.

Grupul detine, prin Rompetrol Downstream, trei benzinarii in Cluj-Napoca si doua in Turda, iar valoarea investitiilor realizate de grup in judetul Cluj, in 2007 se ridica la 6 milioane de dolari.

Dinu Patriciu se asteapta ca anul acesta sa vanda 20% din carburanti prin statiile Rompetrol Expres.

„Anul trecut am construit 70, anul acesta vom face peste 200. Ele reprezinta, ca volum de desfacere, circa 20% din volumul total de desfacere, in 2008”, a spus seful Rompetrol.

Presedintele Grupului Rompetrol considera ca dezvoltarea retelei de statii mobile Expres vine in intampinarea cresterii economice din mediul rural. „Am constatat ca 35% din consumul total din Romania este in mediul rural, cu o crestere extrem de rapida, fata de mediul urban, dar oamenii trebuie sa faca cate 20-30 de kilometri pana la o statie de benzina si atunci am incercat sa compunem acest modul, mult mai mic decat o statie de benzina obisnuita si care costa ca o patrime din pretul unei statii de benzina, 300.000 de dolari, extrem de adaptata pentru consumurile din mediul rural”, a mai afirmat directorul general Rompetrol.

Patriciu a precizat ca in mediul rural din Ardeal se constata o cresetere extrem de rapida a veniturilor, respectiv 63% din gospodariile rurale au peste 200 de euro venit mediu financiar, 34% din totalul gospodariilor au un autoturism si 10% au peste un autoturism.

„Avem construite deja aprope 100 de statii in tara, un gest anonim, pentru ca, evident, nu sunt pe marile artere de circulatie, dar care da foarte bune rezultate. Sunt extrem de utile pentru comunitatile locale”, a mai afirmat Dinu Patriciu.

Contributia grupului la bugetul Clujului a fost de 30.000 de dolari, anul trecut. Rompetrol este o societate cu activitati in 13 tari, o cifra de afaceri de peste 7 miliarde de dolari si un profit de 240 de milioane de dolari, in 2007.



Citeste si