6 Martie 2008

Swisspor vrea 20 mil. euro din materiale izolante pentru constructii

Producatorul si distribuitorul de materiale izolante pentru constructii, Swisspor, estimeaza pentru 2008 o crestere a afacerilor cu 25%, pana la 20 milioane euro, fata de 2007 cand compania a inregistrat afaceri de 16 milioane euro.

Cresterea cererii de materiale de constructii din Romania determina Swisspor sa-si mareasca si capacitatile de productie, potrivit lui Marian Serban, directorul general adjunct al companiei. Swisspor a evaluat inca de anul trecut achizitia unor companii de pe piata locala, iar acest lucru va continua si in 2008.

"Compania se afla in prezent la o capacitate maxima de productie de circa 350.000 metri cubi, fapt ce va duce la investitii in cresterea capacitatii de productie anul acesta. Vom decide daca vom continua si finaliza lucrarile de investitie a unei noi fabrici de polistiren expandat la Turda sau daca vom achizitiona un concurent de pe piata. Bugetul de investitii pentru anul acesta este de circa opt milioane de euro", a adaugat Serban.

Piata de polistiren expandat s-a ridicat anul trecut la un volum de circa 2,7 milioane metri cubi, in timp ce valoare totala a pietei poate ajunge la circa 90 milioane euro. Pentru anul acesta, specialistii in domeniu estimeaza o crestere de circa 50% a piesei de profil.

Grupul elvetian Swisspor a intrat pe piata romaneasca in anul 1997 prin cumpararea pachetului majoritar al producatorului de hidroizolatii Matizol Ploiesti. In prezent, Swisspor detine doua fabrici in cadrul unei platforme industriale la Ploiesti si a demarat constructia une noi fabrici la Turda.



Citeste si