Piata cimentului va inregistra anul acesta o crestere de 20%, pana la 12 milioane de tone, dupa ce anul trecut a urcat la 10 milioane de tone, potrivit reprezentantilor companiei Carpatcement Holding.
"Tot sectorul constructiilor a inregistrat anul trecut o crestere extraordinara. Piata cimentului a crescut chiar cu 30% iar cea a constructiilor pe ansamblu cu 40%. Este primul an in care constructiile rezidentiale au ramas in urma fata de infrastructura si de constructiile non-rezidentiale. S-au construit cu precadere fabrici, spatii comerciale si de birouri, cele mai multe in Bucuresti. Daca anul terecut s-a ajuns la o productie de circa 10 milioane de tone de ciment anul acesta estimam o crestere cu 20%", a declarat directorul general al Carpatcement Holding Mihai Rohan.

Potrivit acestuia, consumul de ciment a ajuns anul trecut la circa 450 kilograme pe cap de locuitor fata de 270 de kilograme acum trei ani, iar trendul de crestere va continua si in urmatorii 3-4 ani. Directorul Carpatcement a mai spus ca in principal cel mai mare consum de ciment este inregistrat in sudul Romaniei iar apoi urmeaza orase precum Timisoara, Cluj si Iasi.

In ceea ce priveste cresterea pretului cimentului, reprezentantii companiei au declarat ca anul acesta vad o scumpire de 5-10%. "Nu ne asteptam la o crestere spectaculoasa a preturilor, estimam o crestere de 5-10%, insa totul depinde si de influentele pe care le au scumpirea energiei si a gazului precum si alte taxe impuse de stat", a mai pus Rohan.

Compania Carpatcement Holding, divizia din Romania a Grupului HeidelbergCement, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 363 milioane de euro, cu 31% mai mare decat in 2006, cand suma atinsa a fost de 278 milioane euro.

HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si al altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Compania are peste 70.000 de angajati in 2.800 de locatii pe patru continente. Pentru 2007 cifra de afaceri a grupului este estimata la aproximativ 10,7 miliarde euro iar vanzarile de ciment si clincher se ridica la aproximativ 88 milioane tone.

In Romania grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. Activitatile din domenul cimentului in Romania sunt coordonate de Carpatcement Holding, acesta fiind produs in cele trei fabrici aflate la Bicaz, Deva si Fieni.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri