18 Ianuarie 2008

Vanzarile de bere SABMiller au crescut in Romania cu 18%

Producatorul de bere SABMiller a anuntat ca vanzarile de bere au crescut in Romania cu 18% in al treilea trimestru, din anul financiar curent 1 aprilie 2007 - 31 martie 2008.

Potrivit datelor companiei, la nivel european, cresterea inregistrata in al treilea trimestru a fost mai mica decat cea aferenta iernii 2006 - 2007 din cauza conditiilor meteo.

Europa a inregistrat o crestere de 4% a volumelor de bere lager in trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similara a anului precedent cand vremea pe timpul iernii a fost favorabila, iar cresterea aferenta primelor noua luni a fost de 9%.

De asemenea, o crestere a volumelor, de 6%, a fost realizata in Polonia si respectiv de 7% in Rusia, in timp ce volumele din Cehia au scazut cu 3%.

Cresterea toatala a volumelor de bere lager la nivelul grupului SABMiller a fost de 7% pentru trimestrul al treilea. Din punctul de vedere al cresterii organice, volumele de bere lager pentru trimestrul al treilea s-au majorat cu 4% si respectiv cu 9% de la inceputul anului financiar. Veniturile continua sa fie influentate pozitiv de majorarile de preturi care au compensat impactul costurilor mai ridicate ale materiilor prime.

Conform informatiilor companiei, vanzarile interne ale Miller catre retaileri (STR) pe trimestrul al treilea au crescut cu 1,5% fata de anul precedent, dupa ajustarea in functie de numarul de zile de comercializare din aceasta perioada (3,1% valoare neajustata).

La 21 decembrie 2007, SABMiller plc si Molson Coors Brewing Company au anuntat semnarea acordului final privind consolidarea operatiunilor din SUA si Puerto Rico ale Miller Brewing Company si Coors Brewing Company intr-un joint venture. Finalizarea tranzactiei se supune aprobarii autoritatilor de concurenta din SUA.

Potrivit grupului producator de bere, pe 7 ianuarie 2008, SABMiller plc si-a anuntat oferta in numerar pentru toate actiunile emise si aflate in circulatie ale Royal Grolsch NV, oferta sustinuta de comitetele de supervizare si management ale Royal Grolsch. Oferta va fi luata in discutie in cadrul unei adunari generale extraordinare a actionarilor Royal Grolsch, care va avea loc pe 28 ianuarie. SABMiller are un angajament irevocabil de a accepta oferta din partea actionarilor, reprezentand aproximativ 37% din actiuni, iar la 7 ianuarie 2008 SABMiller achizitionase un alt pachet de 13,52%. Prima data de inchidere a ofertei este 5 februarie 2008.

Calculul ratelor de crestere organica prezentat mai jos exclude volumele aferente companiilor de la a caror achizitionare nu au trecut inca 12 luni.



Citeste si