19 Iulie 2024

Vrei să zbori cu avionul prin țară cât este închisă Valea Oltului? O cursă costă, în medie, peste 150 euro



Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro, pentru perioada cuprinsă între începutul lunii iulie şi jumătatea lui august, iar anul acesta biletele spre Cluj-Napoca sunt cu 10% mai ieftine decât anul trecut în aceeaşi perioadă, potrivit unei agenţii de turism online, transmite Agerpres.

"Preţurile zborurilor spre Cluj-Napoca pornesc de la 116 euro, cele spre Oradea, de la 130 de euro, cele spre Satu Mare, de la 131 de euro, iar cele spre Baia Mare, de la 149 euro. Anul acesta, biletele spre Cluj-Napoca sunt cu 10% mai ieftine decât anul trecut, în exact aceeaşi perioadă", se arată într-un comunicat al Vola.ro.

În context, Claudia Tocilă, marketing manager al agenţiei, a arătat că, deşi în momentul de faţă, preţurile sunt stabile, sunt aşteptate fluctuaţii de tarif pe măsură ce va creşte cererea specifică perioadelor de festival.

Închiderea traficului pe Valea Oltului afectează tot mai mulţi români care au drum spre centrul şi vestul ţării în perioada aceasta, mai ales în plin sezon al festivalurilor la Cluj.

Odată cu acest anunţ, au crescut căutările de zboruri pe rutele interne, companiile aeriene oferind o alternativă pentru cei care nu vor să piardă timpul în aglomeraţia din trafic. Potrivit Vola.ro, căutările de zboruri din Bucureşti spre oraşe precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Braşov sau Baia Mare au crescut cu până la 68% după 8 iulie.

"Interesantă este şi dinamica zborurilor din afara ţării către oraşele româneşti: doar Oradea, unul dintre oraşele româneşti favorite pentru un city break, şi Cluj-Napoca înregistrează o creştere a numărului de rezervări în această perioadă, o dovadă în plus a faptului că festivalurile verii au adus un număr mare de turişti din afară", se mai arată în comunicatul citat.

În 2015, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch. În 2023, valoarea tranzacţiilor intermediate de grupul din care face parte Vola.ro a crescut cu 11% faţă de anul anterior şi a depăşit pragul de 100 de milioane de euro.



Citeste si