PepsiCo a inaugurat depozitul automatizat de la fabrica Star Foods din Popeşti-Leordeni, marcând finalizarea unui proiect strategic de investiţii în valoare de peste 100 de milioane de dolari, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat, investiţia, anunţată în 2022, a inclus adăugarea a trei linii de producţie operaţionale în fabrica de snacks şi construirea depozitului automat. Fabrica are în prezent o capacitate de producţie anuală de 39.000 de tone şi deserveşte 17 ţări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia şi Slovacia.

Investiţia în depozitul automatizat de ultimă generaţie a fost de 33,5 milioane de dolari, iar construcţia a durat un an. Construcţia s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 32.500 metri pătraţi, având în centru un depozit de tip high bay cu o înălţime de 34 metri. Capacitatea totală a depozitului este de 23.500 de paleţi, iar capacitatea totală de procesare este de 320 de paleţi pe oră.

"Finalizarea acestei investiţii reprezintă un pas important în centralizarea tuturor operaţiunilor noastre într-un singur punct, transformând fabrica noastră într-un centru regional strategic pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. Beneficiind de o capacitate de producţie şi depozitare impresionantă, acesta va asigura un control eficient al inventarului, reducând în acelaşi timp emisiile de carbon şi costurile operaţionale", a declarat Radu Berevoescu, general manager & senior Commercial director East Balkans PepsiCo România, citat în comunicat.

Depozitul este proiectat pentru a fi autonom din punct de vedere energetic, fiind alimentat de un sistem de panouri solare cu o capacitate instalată de 700 kWp. Acesta asigură un control mai eficient al inventarului şi garantează integritatea paleţilor prin reducerea punctelor de manipulare.

Investiţia în noul depozit automatizat face parte din eforturile PepsiCo de atingere a obiectivelor pe termen lung din cadrul agendei pep+ şi va contribui la o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră, de aproape 500 de tone în total. Pe parcursul unui an, depozitul va contribui la eliminarea a peste 9.000 de camioane de transfer şi va reduce amprenta de carbon a unui palet depozitat de cinci ori.

PepsiCo îşi desfăşoară activitatea şi investeşte în România de peste 30 de ani. În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, susţinând dezvoltarea continuă a afacerii sale în ţară şi consolidându-şi rolul de hub regional de producţie şi distribuţie.

PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 91 de miliarde dolari în 2023, adusă de un portofoliu de alimente şi băuturi care include Lay's, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker şi SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit dintr-o gamă variată de produse alimentare şi băuturi, incluzând numeroase branduri iconice ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail.

Sursa foto: PepsiCo România

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri