OLX România a încheiat un parteneriat cu Poliţia Capitalei, pentru a spori eforturile de prevenire şi combatere a fraudelor online, se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, această colaborare a fost evidenţiată în timpul vizitei recente a reprezentanţilor Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti la sediul OLX, care a inclus o sesiune de formare condusă de experţii Departamentului de Fraude OLX, special concepută pentru unitatea de prevenire a criminalităţii a Poliţiei şi pentru elevii liceelor locale.

Sesiunea s-a concentrat pe informarea participanţilor asupra modului în care pot identifica şi preveni fraudele online.

În cadrul sesiunii de formare, participanţii au învăţat cum să identifice semnalele de alarmă caracteristice anunţurilor frauduloase, inclusiv conturi recent create, preţuri semnificativ sub valoarea pieţei, fotografii preluate de pe alte site-uri şi urgenţa de a finaliza vânzările.

Care sunt cele mai obișnuite metode de fraudare online

Sesiunea a acoperit tacticile comune de phishing, subliniind importanţa prudenţei în faţa mesajelor nesolicitate care direcţionează utilizatorii către canale de comunicare alternative şi solicită informaţii personale.

De asemenea, au fost oferite sfaturi practice despre modul cum participanţii pot raporta anunţurile suspecte direct prin platforma OLX, pentru a genera acţiuni rapide împotriva potenţialilor fraudatori.

Participanţii au fost informaţi despre importanţa de a rămâne în cadrul platformei de mesagerie OLX, evitând link-urile necunoscute şi fiind precauţi în faţa comunicărilor care par automatizate sau traduse.

"Această colaborare cu Poliţia Română este o dovadă a angajamentului nostru de a crea o piaţă online mai sigură. Prin informarea autorităţilor şi educarea tinerei generaţii, luăm măsuri proactive pentru a reduce frauda online şi pentru a spori încrederea utilizatorilor în platforma noastră", a declarat Robert Marcu, reprezentantul Departamentului AntiFraudă OLX România, citat în comunicat.

OLX România intenţionează să continue acest efort colaborativ printr-o serie de sesiuni de formare şi campanii de conştientizare, vizând să acopere un public mai larg în toată România. Iniţiativele viitoare se vor concentra pe integrarea tehnologiilor avansate de detectare a fraudelor şi pe extinderea resurselor educaţionale disponibile pentru public.

Sursa foto: nevodka / Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri