Sindicatul National Samsung Electronics Union (NSEU) i-a încurajat pe cei 30.000 de angajați ai companiei multinaționale din Coreea de Sud care fac parte din sindicat să intre în grevă pe termen nedeterminat ca urmare a deciziei conducerii de a respinge orice negociere pentru creșterea nivelelor salariale și a numărului de beneficii pentru angajați, scrie BBC.

Sindicatul în cauză îi reprezintă pe circa un sfert din toți angajații Samsung din Coreea de Sud, iar compania a dat asigurări că orice mișcare de protest nu va da peste cap producția. Data de începere a grevei generale este cea de 10 iulie, conform informațiilor sindicaliștilor care, de asemenea, au ținut să-i contrazică pe reprezentanții Samsung și să precizeze că fluxul normal de activitate a fost perturbat.

Până acum, din cei 30.000 de angajați parte din sindicat, cam 6.500 ar participa la protest, o cifră care nu a fost confirmată de Samsung. Luni, 3.000 de persoane au participat la un alt protest care face parte din același set de mișcări sindicale în premieră pentru colosul Samsung. Până acum, în cei peste 50 de ani de existență, nu s-a mai organizat niciodată o grevă generală a angajaților Samsung.

Această evoluție vine după ce, anterior anului 2020, angajații Samsung nu aveau voie să se organizeze în sindicate. Această politică a fost schimbată abia după ce președintele Samsung de la acel moment, Lee Jae-yong, a fost acuzat de manipulare a piețelor și de luare de mită. Lee a fost de două ori după gratii după ce ar fi dat șpagă unui fost președinte din Coreea de Sud și, totuși, a fost grațiat în cazul din 2017 care a ieșit la lumină în anul pandemiei.

Sursa foto: Valeriya Zankovych / Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri