Nu toate persoanele care se ocupă de croitorie ar fi de acord cu acest gen de cumpărături. Când achiziționezi stofe sau nasturi, ai tendința de a atinge ceea ce dorești să folosești. Acest lucru este necesar în special la materiale. Un croitor adevărat trebuie să știe cum se simte pânza pe care dorește s-o folosească. Așadar, a cumpăra diverse textile, accesorii de cusut sau alte produse de la o mercerie online poate fi o provocare.

Pur și simplu, unii dintre noi nu ne putem imagina cum să facem asta dacă nu putem atinge produsele. Cu toate acestea, cu puțină cercetare, dar mai ales cu atenție la detalii, acest lucru este posibil. Acum putem achiziționa produse de calitate care să ne satisfacă pe deplin. Din fericire, au fost înființate mercerii online cu produse de calitate, ce și-au câștigat deja un renume.

Selectarea magazinului online după puțină cercetare

Nu credem că acesta nu ar fi un criteriu logic. De fapt, atunci când achiziționezi produse de la oricare alt magazin te interesezi înainte. Este același lucru. Când cumperi produse de cusut online trebuie să cercetezi cu mare atenție magazinul.

Trebuie să te asiguri că acesta are o reputație bună. Ar trebui să te interesezi și de recenziile pozitive de la alți clienți. Paginile de socializare pot fi un punct de start. Aici pasionații de croitorie își împărtășesc experiențele. Și tot de aici vei află și de ce să cumperi de la aceasta mercerie online sau de la alta.

Un magazin online de încredere va oferi informații clare despre produsele comercializate. Vei găsi inclusiv detalii despre compoziția materialelor, grosimea ațelor, tipul fermoarelor sau alte specificații tehnice. De asemenea, ar trebui să te interesezi dacă magazinul are politici clare de returnare. În caz că produsele nu corespund așteptărilor tale, ar trebui trimise înapoi, iar banii recuperați.

Evaluarea calității produselor pe care nu le poți atinge

Cum spuneam, acesta ar fi un lucru foarte important, dar frustrant pentru croitori. Atunci când cumperi materiale textile sau alte accesorii online, nu poți să simți textura sau grosimea materialului. În schimb, trebuie să te bazezi pe descrierile produselor, sau, cum am specificat, pe recenziile altor clienți.

Alege acele mercerii care îți oferă informații detaliate despre material, cum ar fi tipul de țesătură, compoziția. De exemplu, trebuie să știi dacă este vorba despre bumbac 100% sau poliester, amestecuri. Inclusiv a ști greutatea, exprimată în grame pe metru pătrat este o informație de neratat.

De asemenea, studiază fotografiile produsului, care ar trebui să fie de înaltă rezoluție. O fotografie bună ar trebui să-ți arate materialul din mai multe unghiuri. Dacă ai îndoieli, nu ezita să suni reprezentanții magazinului pentru clarificări. O mercerie serioasă trebuie să aibă un asemenea serviciu.

Cere mostre pentru materialele textile

Nu toate merceriile îți oferă așa ceva. Nu putem spune că acesta este un criteriu al unui magazin bun, dar contează. Pentru a avea o idee mai clară despre materialele textile, mulți comercianți online oferă însă mostre. Desigur, ai nevoie de ele dacă ai o croitorie mare, cu producție.

A achiziționa mostre mici de material te ajută să evaluezi textura, culoarea sau grosimea. Vei face asta înainte de a comanda cantități mari. Deși acest proces poate dura puțin mai mult, implicând un cost suplimentar, investiția poate fi esențială. Ai nevoie de asta pentru a evita achiziționarea unor materiale care nu corespund așteptărilor tale. Mostrele sunt deosebit de utile atunci când ai proiecte specifice, pentru a fi sigur că materialul ales este potrivit.

Cum alegi ațele și acele de cusut

Deși, pentru un necunoscător, nu pare ceva “wow”, să știi că aste un aspect important. Ața și acele sunt elemente esențiale în orice proiect de croitorie. Ața trebuie să fie rezistentă, să nu se rupă ușor. Să nu taie materialul.

În descrierile produselor, caută informații despre grosimea firului sau compoziția acestuia. Ața poate fi din bumbac, poliester, mătase. În ceea ce privește acele, sunt alese în funcție de tipul de material ce trebuie cusut. Acul potrivit asigură o cusătură impecabilă. Merceriile online de calitate vor oferi descrieri detaliate ale acelor, inclusiv dimensiuni sau utilizări recomandate.

Ce îți mai trebuie pentru a face croitorie

Nu trebuie să ignori faptul că o mercerie online bună îți oferă de toate. Accesoriile de cusut, cum ar fi nasturii, fermoarele, panglicile, dantelă, mărgelele, paietele pot fi de mare ajutor oricărui proiect. Atunci când alegi aceste produse online, detaliile sunt cele importante.

Află din ce materiale sunt confecționate, adică metal, plastic, textil. Interesează-te și despre dimensiunile sau culorile disponibile. De asemenea, nu uita de recenziile altor clienți. Doar așa îți poți face o idee dacă accesoriile sunt de calitate. O bună practică este să comanzi un set mic pentru a testa înainte de a achiziționa cantități mari.

Abonează-te la newsletter-ul unei mercerii online

Dacă ai găsit acel loc care ți-a satisfăcut toate așteptările, ai dat lovitură. A cumpăra tot felul de produse pentru cusut poate fi costisitor. Deci trebuie urmărite reducerile sau ofertele speciale. Astfel poți să economisești bani.

Te poți abona la newsletter-ul merceriei online pentru a fi la curent cu promoțiile oferite. De asemenea, verifică secțiunile de lichidare de stoc, unde poți găsi materiale sau accesorii la prețuri reduse. Cu puțină planificare, poți achiziționa produsele de care ai nevoie fără a compromite calitatea.

Alegerea materialelor și accesoriilor de cusut de la o mercerie online necesită o abordare atentă. Informarea prealabilă este un aspect foarte important. A cerceta în detaliu merceriile online disponibile este cea mai bună practică.

De fapt, acest lucru face parte din întregul tău proiect de croitorie. Un bun croitor trebuie să cunoască cât mai multe detalii. Iar dacă vei găsi acea mercerie care îți oferă tot ce ai nevoie, poți să devii acel client fidel. Poate vei beneficia inclusiv de puncte de loialitate, ceea ce te va ajuta să faci economii.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri