Anvelopele sunt componente esențiale pentru orice autovehicul, datorită faptului că acestea reprezintă singurul punct de contact cu partea carosabilă. Din păcate, mulți șoferi subestimează importanța acestora, lucru care este foarte periculos, în special în ceea ce privește siguranța.

Dincolo de siguranță, anvelopele joacă un rol important și pentru performanța sau eficiența consumului de carburant. Pentru a ne deplasa în cele mai bune condiții, există câteva lucruri pe care trebuie să le cunoaștem despre anvelope.

Cum influențează anvelopele siguranța rutieră

Siguranța pe drumurile publice depinde foarte mult de starea și calitatea anvelopelor. O anvelopă care are un grad mare de uzură are o aderență scăzută, crescând riscul de producere a unui accident. Nu doar uzura contează, ci și vechimea anvelopei.

O anvelopă cu DOT vechi, chiar dacă în aparență este ok, și-a pierdut proprietățile, rezultatul constând tot în aderență scăzută. Atunci când carosabilul este acoperit de apă sau gheață, cu astfel de anvelope, aderența, stabilitatea și distanța de frânare, sunt afectate.

Cum influențează anvelopele performanțele generale ale unui autovehicul

Accelerearea, stabilitatea în curbe, distanța de frânare, posibilitatea acvaplanării, împotmolirea în norori sau gheață, toate acestea sunt influențate de anvelope. Dacă un autovehicul este echipat cu anvelope noi, cu DOT recent, fără uzură, atunci performanțele cresc.

Bineînțeles că, este de luat în considerare, și faptul că pot exista situații care pot depăși starea anvelopelor. În anumite cazuri, mersul trebuie adaptat la condițiile de drum astfel încât să putem călătorii în siguranță.

Influența asupra eficienței consumului de carburant

Cea mai mare influența asupra consumului de carburant, o au anvelopele care nu au presiunea corespunzătoare. De regulă, dacă anvelopele au o presiune prea mică, va crește consumul autovehiculului.

Consumul poate crește și dacă de exemplu, pe timp de vară, sunt folosite anvelope de iarnă. În ambele situații, motorul mașinii va depunde mai mult efort pentru deplasare, deci va solicita mai mult combustibil.

Durabilitatee și costuri pe termen lung

Orice expert în domeniu va recomanda achiziționarea unor anvelope de calitate înaltă, de la branduri consacrate. Deși o astfel de investiție poate părea mare la început, datorită beneficiilor aduse, este o investiție necesară.

Putem spune cu certitudine că este o investiție care ne poate salva viața nouă și a celor din jur. În plus, anvelopele calitative, au o durată mai mare de viață, deci în timp vorbim despre o investiție rentabilă.

Impactul utilizării anvelopelor potrivite asupra mediului

Anvelopele fabricate în prezent sun proiectate astfel încât să aibă un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător. În general, acestea sunt confecționate din materiale cu o durată mare de viață, materiale speciale care reduc rezistența la înaintare. Dacă rezistența la înaintare este mică, atunci și consumul de carburant este scăzut. Implicit și impactul asupra mediului este din nou unul mai mic, emisiile de CO2 fiind mai mici. În plus, reciclarea anvelopelor uzate ajută la reducerea deșeurilor și la protejarea mediului înconjurător.

Anvelopele pentru autovehicule de mare tonaj

Dacă în cazul autovehiculelor mici precum mașinile lucrurile sunt simple, atunci când vorbim despre un camion responsabilitatea este mai mare. Un camion, are o greutate considerabil mai mare iar calitatea anvelopelor trebuie să fie o prioritate.

Cu atât mai mult dacă este încărcat cu marfă, riscurile cresc dacă anvelopele sunt vechi ori uzate. Din păcate, există foarte multe camioane pe străzi care circulă cu anvelope care nu sunt conforme. De-a lungul timpului au avut loc adevărate tragedii din această cauză, o explozie a anvelopei putând avea consecinte foarte mari.

O soluție pentru a evita orice situație neplăcută, este atenția și responsabilitatea față de anvelopele cu care echipăm camioanele. Există din fericire foarte multe soluții, chiar accesibile, prin intermediul magazinelor online de specialitate.

De ce să alegem un distribuitor autorizat de anvelope pentru camioane?

Nimic nu este mai important decât calitatea unor astfel de produse. De exemplu, magazinul online anvelopecamion19.ro camioane, oferă o gamă extrem de variată de produse pentru toate dimensiunile de jante. Aici, produsele sunt noi, provin de la branduri calitative și au prețuri avantajoase și corecte. Nu este lipsită nici garanția, astfel că, dacă există orice problemă, totul se poate remedia rapid și sigur.

Siguranța și calitatea sunt garantate

Dacă aveți o afacere care implică transportul de marfă cu camioane, un distribuitor autorizat de anvelope este soluția. Aceștia pun la dispoziția clienților produse certificate, fiind fabricate conform celor mai noi standarde. Vorbim despre standarde de siguranță și standarde de performanță care nu se pot contesta. Anvelopele sunt atent proiectate, fabricate și testate, astfel încât să se poată garanta siguranța și performanța pe drumurile publice.

Asistență profesională pentru a lua cea mai bună decizie

De multe ori, nu știm care ar putea să fie cea mai bună opțiune. Numai cineva autorizat din domeniu ne poate ajuta corespunzător în acest sens. Un distribuitor autorizat de anvelope are de regula calificarea de a face acest lucru. Astfel de oameni au cunoștințele necesare și expertiza pentru a propune câteva sugestii sigure și eficiente pe termen lung. În plus, sunt și distribuitori care oferă servicii de montaj anvelope camion, astfel încât să putem beneficia de servicii complete.

Garanția produsului și suport post-vânzare

Anvelopele nu trebuie achiziționate de la vânzători neautorizați. Același lucru se aplică și pentru anvelopele second unde pericolul crește mult mai mult față de cum ne-am putea imagina. Trebuie să primim garanție și trebuie să le montăm într-un service autorizat pentru a beneficia de garanție. În cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut, neavand garanție, putem să fim direct răspunzători. În plus, nu vom beneficia de reparații sau înlocuirea produsului dacă exista probleme sau defecțiuni de fabricare.

Concluzie

În final, anvelopele sunt esențiale pentru siguranța, performanța și eficiența oricărui tip de autovehicul. Alegerea corectă a anvelopelor nu doar că îmbunătățesc experiența de condus, dar asigură și protecția șoferului și a pasagerilor. Într-o lume în care siguranța rutieră și protecția mediului sunt priorități, acordarea unei atenții sporite anvelopelor devine o necesitate imperativă.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri