După 3 ani petrecuți la conducerea Lidl România, Marco Giudici preia o funcție strategică în echipa internațională de Achiziții a Grupului Lidl, începând cu septembrie 2024. Ca urmare a acestei mutări, José Alberto Chueca Val va prelua rolul de CEO al Lidl România.

„Sunt de mai bine de 10 ani în România și pot spune că jumătate din viața mea profesională am petrecut-o aici (...). Am trecut împreună cu echipa Lidl prin ultimii ani de pandemie COVID-19, care a adus cu sine încercări foarte mari pentru colegii mei din magazine, aflați în prima linie, dar și prin perioada post-pandemică ce a adus provocări considerabile în ceea ce privește lanțul de aprovizionare și creșterile de preț. Uitându-mă în urmă, cea mai mare provocare a fost cea de a nu transmite direct către clienți creșterile de preț de pe lanțul de aprovizionare. (...)”, a declarat Marco Giudici.

Cu o experiență de aproape 20 de ani în retail, Marco Giudici a devenit membru al Consiliului de Conducere Lidl România în 2015, deținând funcția de Director Național Achiziții și Marketing până în 2019.

Ulterior, și-a continuat activitatea în cadrul sediului central al Grupului Lidl, fiind responsabil pentru divizia de marketing, strategii promoționale și category management la nivel de grup, iar din octombrie 2021 a preluat rolul de CEO Lidl România.

Din septembrie 2024, José Alberto Chueca Val va deveni Președinte al Consiliului de Conducere Lidl România.

Alberto Chueca are experiență atât în sectorul financiar – legal, cât și în retail și face parte din Grupul Lidl de aproape 15 ani.

În acest timp, a ocupat diverse funcții de conducere în echipa de Vânzări, iar în ultimii 6 ani a fost Director de Vânzări și Operațiuni în Consiliul de Conducere Lidl Spania.

Totodată, de la 1 iulie 2024, din Consiliul de Conducere Lidl România va face parte Yohann Guyard, preluând rolul de Director Național de Vânzări de la Damian Nowicki, care se întoarce în echipa Lidl Polonia.

Yohann Guyard face parte din echipa Lidl din 2006, atunci când s-a alăturat echipei de Vânzări din Franța, ulterior evoluând în cadrul companiei și ocupând diverse funcții de conducere. În ultimii 7 ani, el a făcut parte din Consiliul de Conducere Lidl Franța în calitate de Director Național de Vânzări și Logistică.

Astfel, de la 1 septembrie 2024, Consiliul de Conducere Lidl România va fi format din: José Alberto Chueca – Președinte al Consiliului de Conducere (CEO), Olga Draguinea – Director Național Financiar și Administrativ (CFO), Georgiana Radu – Director Național Achiziții și Marketing, Yohann Guyard – Director Național Vânzări, Irina Mușan – Director Național Servicii Centrale și Expansiune și Ionela Sulugiuc – Director Național Resurse Umane.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este o companie de pe piața de retail alimentar din Germania și Europa. Lidl operează în prezent peste 12.350 de magazine și peste 225 de centre logistice și depozite în 31 de țări.

În prezent, Lidl are aproximativ 376.000 de angajați, dintre care peste 12.000 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 350 de magazine și 6 centre logistice.

Sursa foto: Lidl Romania

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri